Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον κάτοχο ενός ιστότοπου; Πού φιλοξενείται ένας συγκεκριμένος ιστότοπος; Ποιοι άλλοι ιστότοποι φιλοξενούνται στον ίδιο διακομιστή; Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί WordPress ή Gatsby; Ποια δίκτυα διαφημίσεων χρησιμοποιούν για τη δημιουργία εσόδων από έναν ιστότοπο; Είναι προσβάσιμος ο ιστότοπός μου από την Κίνα;

Εδώ είναι μερικά από τα πιο χρήσιμα διαδικτυακά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να γνωρίζετε κάθε λεπτομέρεια οποιουδήποτε ιστότοπου.Samsung

Δείτε επίσης: Τα απαραίτητα εργαλεία για προγραμματιστές

  • just-ping.com - Χρησιμοποιήστε το Just Ping για να προσδιορίσετε εάν ένας συγκεκριμένος ιστότοπος είναι προσβάσιμος από άλλες χώρες. Το Just Ping διαθέτει διακομιστές παρακολούθησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Κίνας, οπότε αν τα αποτελέσματα του ping λένε 100% Packet Loss, πιθανότατα ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος από αυτήν την περιοχή.
  • Who.is - Αν θέλετε να μάθετε τη διεύθυνση επικοινωνίας, το email και τον αριθμό τηλεφώνου του κατόχου του ιστότοπου, αυτή η δωρεάν υπηρεσία αναζήτησης Whois θα σας βοηθήσει. Αυτή είναι μια καθολική υπηρεσία αναζήτησης που σημαίνει ότι μπορεί ταυτόχρονα να ρωτήσει τη βάση δεδομένων Whois όλων των δημοφιλών καταχωρητών τομέα.
  • whoishostingthis.com - Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL οποιασδήποτε ιστοσελίδας και αυτή η διαδικτυακή υπηρεσία θα σας δείξει το όνομα της εταιρείας στην οποία φιλοξενείται αυτός ο ιστότοπος. Αυτό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν χρειάζεστε τα στοιχεία επικοινωνίας του παρόχου φιλοξενίας ιστοσελίδων για να γράψετε μια ειδοποίηση DMCA ή αν θέλετε να αλλάξετε κεντρικούς υπολογιστές ιστού.
  • chillingeffects.org - Όταν υπάρχει καταγγελία που σχετίζεται με πνευματικά δικαιώματα σε έναν ιστότοπο, ένα αντίγραφο αυτής της επιστολής αρχειοθετείται στη βάση δεδομένων Chilling Effects. Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει ερώτημα σε αυτήν τη δημόσια βάση δεδομένων για να μάθει για όλες τις καταγγελίες παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο.
  • myip.ms - Το MyIP.ms προσφέρει μια ολοκληρωμένη αναφορά οποιουδήποτε ιστότοπου ή διεύθυνσης IP. Γνωρίζετε τον πάροχο φιλοξενίας, τη φυσική τοποθεσία ενός ιστότοπου, το ιστορικό αλλαγών της διεύθυνσης IP ενός ιστότοπου και τις πληροφορίες DNS. Το Netcraft προσφέρει επίσης παρόμοιες αναφορές.
  • reversewhois.com - Η αντίστροφη αναζήτηση Whois θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε άλλους ιστότοπους κάποιου . Μπορείτε να αναζητήσετε τη βάση δεδομένων Whois με τη διεύθυνση email ή το όνομα του καταχωρίζοντος τομέα.
  • builtwith.com - Χρησιμοποιήστε το BuiltWith για να γνωρίζετε τη στοίβα τεχνολογίας οποιουδήποτε ιστότοπου. Σας βοηθά να καταλάβετε τον πάροχο υπηρεσιών αλληλογραφίας ενός τομέα, τους διαφημιστικούς συνεργάτες, τα widget παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένα σε έναν ιστότοπο και εάν ο ιστότοπος χρησιμοποιεί οποιοδήποτε CDN όπως το Amazon S3 ή το Google Cloud. Δείτε το παράδειγμα .
  • ssllabs.com - Το εργαλείο διάγνωσης πιστοποιητικών θα επαληθεύσει το πιστοποιητικό SSL του ιστότοπού σας και θα διασφαλίσει ότι είναι σωστά εγκατεστημένο, αξιόπιστο και δεν εμφανίζει σφάλματα σε κανέναν από τους επισκέπτες του ιστότοπού σας.
  • semrush.com - Εάν θέλετε να αναλύσετε τον ιστότοπο του ανταγωνιστή σας, αυτό είναι το εργαλείο που πρέπει να ακολουθήσετε. Το SEM Rush θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιες οργανικές λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να βρουν έναν ιστότοπο, ποια είναι η κίνηση του ιστότοπου και ποιοι είναι οι ανταγωνιστικοί ιστότοποι.
  • dnsmap.io - Όταν αγοράζετε έναν νέο τομέα ή αλλάζετε από έναν κεντρικό υπολογιστή σε έναν άλλο, οι εγγραφές DNS για τον τομέα αλλάζουν και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να διαδώσετε αυτές τις αλλαγές παγκοσμίως. Το εργαλείο ελέγχει τις εγγραφές DNS από διάφορες γεωγραφικές τοποθεσίες και μπορεί να ελέγξει τις εγγραφές A, CNAME, TXT και MX του τομέα σας . Το whatsmydns.net είναι επίσης μια καλή εναλλακτική λύση.
  • toolbox.googleapps.com - Εάν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αποστέλλονται μέσω αλληλογραφίας συγχώνευσης , από τον τομέα σας δεν φτάνουν στο γραμματοκιβώτιο του παραλήπτη, χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο Google για να επιβεβαιώσετε ότι οι εγγραφές DMARC, DKIM και SPF έχουν ρυθμιστεί σωστά για τον τομέα σας.
  • browserstack.com - Ελέγξτε την απόκριση του ιστότοπού σας σε πολλούς επιτραπέζιους υπολογιστές, πίνακες, τηλέφωνα iOS και Android που εκτελούν διαφορετικές εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων.
  • screenshot.guru - Εάν ένας ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος, χρησιμοποιήστε το Screenshot Guru, που φιλοξενείται στο Google Cloud, για να επιβεβαιώσετε εάν ο ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας ή όχι.
  • thinkwithgoogle.com - Ένα εργαλείο ταχύτητας για κινητά που αναπτύχθηκε από την Google και θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσο γρήγορα θα φορτώσουν οι ιστότοποί σας σε κινητά τηλέφωνα σε δίκτυο 3G και 4G. Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε τη βαθμολογία ταχύτητας του κινητού σας με άλλους ιστότοπους.
  • testmysite.io - Ένα απλό εργαλείο δοκιμών ιστότοπου από το Netlify που θα μετρήσει και θα ταξινομήσει το χρόνο φόρτωσης του ιστότοπού σας από διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο.
  • developers.google.com - Βρείτε τη βαθμολογία ταχύτητας σελίδας οποιουδήποτε ιστότοπου τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε κινητές συσκευές. Όσο υψηλότερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο το καλύτερο. Το εργαλείο Google προσφέρει επίσης προτάσεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η βαθμολογία.
  • httparchive.org - Το Αρχείο HTTP είναι ένα αποθετήριο όλων των μετρήσεων που σχετίζονται με την απόδοση για έναν ιστότοπο. Διατηρεί αρχείο του μεγέθους των σελίδων, του μέσου χρόνου φόρτωσής τους και του αριθμού των αποτυχημένων αιτημάτων (λείπουν πόροι) με την πάροδο του χρόνου.
  • Παρακολούθηση ιστότοπου - Χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο παρακολούθησης ιστότοπου με βάση τα Φύλλα Google ανοιχτού κώδικα για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν ο τομέας σας πέφτει ή δεν είναι προσβάσιμος.
  • Flush DNS - Χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο για να ξεφορτώσετε την προσωρινή μνήμη DNS Google για έναν τομέα. Εάν αλλάξατε τους διακομιστές DNS για τον τομέα σας, αλλάζοντας καταχωρητές ή φιλοξενία DNS τις τελευταίες ημέρες, ξεπλύνετε πρώτα το κύριο όνομα τομέα σας προτού καταργήσετε τυχόν υποτομείς. Το OpenDNS διαθέτει επίσης ένα εργαλείο ιστού για την ανανέωση της προσωρινής μνήμης DNS.
  • DomainTools - Το εργαλείο παρακολουθεί έναν ή περισσότερους τομείς ιστού και στέλνει ειδοποιήσεις μέσω email όταν ο τομέας λήγει, ο τομέας ανανεώνεται, οι διακομιστές ονομάτων αλλάζουν ή όταν οι πληροφορίες καταχωρίζοντος ενημερώνονται για τον τομέα.
  • https://www.labnol.org/internet/tools/best-online-tools-for-webmasters-know-everything-about-websites/2744/