Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε χάρτες ιστότοπου XML για τα ιστολόγια blogger και blogspot. Οι χάρτες ιστότοπου θα βοηθήσουν τα προγράμματα ανίχνευσης ιστού της Google να ευρετηριάσουν καλύτερα τον ιστότοπό σας


Το αρχείο XML Sitemap είναι ένας κατάλογος όλων των ιστοσελίδων που υπάρχουν στον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας. Το Google, το Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα αρχεία χάρτη ιστότοπου για να ανακαλύψουν σελίδες στον ιστότοπό σας που διαφορετικά τα bot αναζήτησης ενδέχεται να είχαν χάσει κατά τη διάρκεια της κανονικής ανίχνευσης.

Χάρτες ιστοτόπου Google XML για Blogger

Το πρόβλημα με τα αρχεία χάρτη ιστοτόπου του Blogger

Ένα πλήρες αρχείο χάρτη ιστότοπου XML θα πρέπει να αναφέρει όλες τις σελίδες ενός ιστότοπου, αλλά αυτό δεν συμβαίνει εάν το ιστολόγιό σας φιλοξενείται στην πλατφόρμα Blogger ή blogspot.

Η Google δέχεται χάρτες ιστοτόπου σε μορφές XML, RSS ή Atom. Θα προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο χάρτες ιστοτόπων XML και RSS / Atom για βέλτιστη crawling.

Η προεπιλεγμένη ροή ατόμων RSS για οποιοδήποτε ιστολόγιο του Blogger θα έχει μόνο τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου - δείτε το παράδειγμα . Αυτός είναι ένας περιορισμός, επειδή ορισμένες από τις παλαιότερες σελίδες ιστολογίου σας, που λείπουν από το προεπιλεγμένο αρχείο Χάρτη ιστοτόπου XML, ενδέχεται να μην καταχωρηθούν ποτέ στις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχει ωστόσο μια απλή λύση για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

Δημιουργήστε XML Sitemap για το Blogger Blog σας

Αυτή η ενότητα ισχύει τόσο για τα κανονικά ιστολόγια Blogger (που έχουν blogspot.comδιεύθυνση) όσο και για τα αυτο-φιλοξενούμενα ιστολόγια Blogger που χρησιμοποιούν έναν προσαρμοσμένο τομέα (όπως postsecret.com).

Να τι πρέπει να κάνετε για να εκθέσετε την πλήρη δομή του ιστοτόπου σας σε μηχανές αναζήτησης με τη βοήθεια ενός χάρτη ιστότοπου XML.

  1. Ανοίξτε το Sitemap Generator και πληκτρολογήστε την πλήρη διεύθυνση του ιστολογίου σας στο Blogger.

  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία χάρτη ιστότοπου και αυτό το εργαλείο θα δημιουργήσει αμέσως το αρχείο XML με τον χάρτη ιστότοπού σας. Αντιγράψτε ολόκληρο το κείμενο στο πρόχειρο σας.

  3. Στη συνέχεια, μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου του Blogger.com, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Προτιμήσεις αναζήτησης, ενεργοποιήστε την επιλογή Custom robots.txt (διατίθεται στην ενότητα Ανίχνευση και ευρετηρίαση). Επικολλήστε τον χάρτη ιστότοπου XML εδώ και αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Χάρτης ιστοτόπου XML του Blogger

Και τελειώσαμε. Οι μηχανές αναζήτησης θα ανακαλύψουν αυτόματα τα αρχεία χάρτη ιστότοπου XML μέσω του αρχείου robots.txt και δεν χρειάζεται να τα κάνετε ping χειροκίνητα.

Εσωτερικά, η γεννήτρια Χάρτη ιστοτόπου XML μετρά όλες τις αναρτήσεις ιστολογίου που είναι διαθέσιμες στο ιστολόγιό σας στο Blogger. Στη συνέχεια χωρίζει τις αναρτήσεις σε παρτίδες των 500 αναρτήσεων η καθεμία και δημιουργεί πολλαπλές τροφοδοσίες XML για κάθε παρτίδα. Έτσι, οι μηχανές αναζήτησης θα μπορούν να ανακαλύπτουν κάθε ανάρτηση στο ιστολόγιό σας, δεδομένου ότι θα αποτελούσε μέρος ενός από αυτούς τους χάρτες ιστότοπου XML.

PS: Εάν έχετε αλλάξει από το Blogger στο WordPress, εξακολουθεί να έχει νόημα να υποβάλετε χάρτες ιστότοπου XML του παλιού σας ιστολογίου Blogspot, καθώς αυτό θα βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης να ανακαλύψουν τις νέες αναρτήσεις και σελίδες του ιστολογίου σας στο WordPress.

https://www.labnol.org/internet/submit-blogger-sitemap-to-google/10149/