Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, στο προφίλ μου στο G+, δημοσίευσα κάτι που μου φάνηκε αστείο: τη χρήση του Scrapebox για λευκό καπέλο. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς πολλά έχουν αλλάξει, οπότε τώρα ξέρουμε ότι πρέπει να εστιάσουμε όλο και περισσότερο στην ποιότητα των backlinks αντί στην ποσότητα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε ποια εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσουμε το SEO μας.

Προσωπικά, όπως  ανέφερε ο Bartosz στην ανάρτησή του στο blog του LRT , βρίσκω το Scrapebox πολύ χρήσιμο για κάθε εργασία SEO που κάνω που σχετίζεται με την ανάλυση συνδέσμων ή τη δημιουργία συνδέσμων.

Scrapebox – μια απαγορευμένη λέξη στο SEO

Βάζω στοίχημα ότι όλοι γνωρίζουν το Scrapebox, λίγο πολύ. Εν ολίγοις – είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για μαζική απόξεση, συγκομιδή, ping και δημοσίευση εργασιών, προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τον αριθμό των συνδέσμων που μπορείτε να αποκτήσετε για τον ιστότοπό σας για να τον βοηθήσετε να κατατάσσεται καλύτερα στο Google. Πολλοί webmasters και ιδιοκτήτες ιστολογίων αντιμετωπίζουν το Scrapebox σαν μηχάνημα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο ένα εργαλείο και για ποιο πράγμα στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται εξαρτάται από τον «πρόγραμμα οδήγησης».

Τώρα, λόγω όλων των ενημερώσεων του Penguin, πολλές  εταιρείες SEO έχουν αλλάξει γνώμη σχετικά με τη δημιουργία συνδέσμων και έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Scrapebox ως υποστήριξη για τους ελέγχους συνδέσμων ή την προβολή τους.

Scrapebox – γενική επισκόπηση

Μπορείτε να παραλείψετε αυτήν την ενότητα εάν γνωρίζετε ήδη το Scrapebox. Εάν όχι - εδώ είναι μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά με τις πιο σημαντικές λειτουργίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Το Scrapebox είναι φθηνό. Ακόμη και χωρίς τον εκπτωτικό κωδικό, κοστίζει 97 $. Μπορείτε να παραγγείλετε το ScrapeBox  εδώ .

  1. Σε αυτό το πεδίο, μπορείτε να  βάλετε το αποτύπωμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη συλλογή ιστολογίων/τομέων/άλλων πόρων . Μπορείτε να επιλέξετε από την προσαρμοσμένη επιλογή και προκαθορισμένες πλατφόρμες. Προσωπικά, μου αρέσει να χρησιμοποιώ την επιλογή "Προσαρμοσμένο αποτύπωμα" επειδή σας επιτρέπει να επωφεληθείτε περισσότερο από κάθε εργασία συγκομιδής
  2. Εδώ, μπορείτε να δημοσιεύσετε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τη συγκομιδή σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να αποκτήσετε ιστολόγια WordPress σχετικά με λουλούδια και κηπουρική, μπορείτε να δημοσιεύσετε "λουλούδια" και "κηπουρική" μαζί με το προσαρμοσμένο αποτύπωμα "Powered by WordPress". Θα σας δώσει μια λίστα με ιστολόγια που περιέχουν αυτές τις λέξεις-κλειδιά και αυτό το αποτύπωμα.
  3. Το πλαίσιο Συγκομιδή της διεύθυνσης URL δείχνει τον συνολικό αριθμό των ιστότοπων που συγκομίστηκαν. Χρησιμοποιώντας την επιλογή αριθμός 6, μπορείτε να λάβετε ακόμη περισσότερα από κάθε λίστα αποτελεσμάτων.
  4. Το Select Engines & Proxies σάς επιτρέπει να επιλέξετε από ποια μηχανή αναζήτησης θέλετε να λαμβάνετε αποτελέσματα και πόσα από αυτά να συλλέγετε. Για τις ανάγκες αποτοξίνωσης συνδέσμων ή την ανάλυση ανταγωνισμού, προτείνω να χρησιμοποιήσετε επίσης το Bing και το Yahoo (διαφορετικές μηχανές αναζήτησης δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών). Επίσης, μπορείτε να δημοσιεύσετε τη λίστα με τους διακομιστές μεσολάβησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και να τους διαχειριστείτε ελέγχοντας αν είναι ζωντανοί και όχι αποκλεισμένοι από την Google κ.λπ. Μετά από αυτό, μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματά σας και να τα κατεβάσετε ως αρχείο .txt για περαιτέρω χρήση.
  5. Η αφίσα σχολίων σάς επιτρέπει να δημοσιεύετε σχόλια σε μια λίστα ιστολογίου που έχετε συγκεντρώσει, αλλά στις εργασίες μας White Hat – δεν το χρησιμοποιούμε. Αντί για αυτό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε ping στους συνδέσμους μας για να τους κάνουμε ευρετηρίαση πιο γρήγορα.

Scrapebox – Πρόσθετα

Από προεπιλογή, το Scrapebox σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλά διαφορετικά πρόσθετα για να λαμβάνετε όλο και περισσότερα από τους συνδέσμους σας. Μπορείτε να τα βρείτε κάνοντας κλικ στο «Πρόσθετα» στο επάνω μενού στην κύρια διεπαφή. Εδώ είναι η λίστα με τα πρόσθετά μας:

Για να λάβετε περισσότερα πρόσθετα Μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Εμφάνιση διαθέσιμων πρόσθετων". Επίσης, θυμηθείτε τα premium plugins, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν πολύ το SEO σας.

Λέξη-κλειδί Scraper – η αρχή της δημιουργίας συνδέσμων

Ένα από τα πιο τεράστια πράγματα στο Scrapebox που χρησιμοποιώ όλη την ώρα είναι το ενσωματωμένο scraper λέξεων-κλειδιών που προτείνει η Google. Λειτουργεί πολύ απλά και σας επιτρέπει να λάβετε μια λίστα με λέξεις-κλειδιά που πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου του ιστότοπού σας ή την προετοιμασία μιας νέας ανάρτησης ιστολογίου πολύ, πολύ γρήγορα. Για να το κάνετε αυτό, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί «Ξύσιμο» στο πλαίσιο «Συγκομιδή» και επιλέξτε «Ξύστρα λέξεων-κλειδιών». Θα δείτε ένα παράθυρο Keyword Scraper όπως αυτό:

Η διασκέδαση ξεκινά τώρα. Στην αριστερή πλευρά, απλώς τοποθετήστε μια λίστα λέξεων-κλειδιών που σχετίζονται με την επιχείρηση ή το ιστολόγιό σας και επιλέξτε Πηγές απόξεσης λέξεων-κλειδιών. Αργότερα, επιλέξτε τη μηχανή αναζήτησης στην οποία θέλετε να πραγματοποιηθεί έρευνα και πατήστε το κουμπί «Ξύστε».

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το συνολικό "επίπεδο" για τη λέξη-κλειδί scraper. Για τις περισσότερες εργασίες έρευνας λέξεων-κλειδιών, είναι εντάξει να το έχετε στο 2, αλλά όταν είναι συγκεκριμένο για κάθε θέση που θέλετε να στοχεύσετε (για παράδειγμα για ιστολόγια μαγειρικής, θα πρέπει να είναι επίπεδο 4 για να λάβετε περισσότερες λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με συγκεκριμένες συνταγές ή συμβουλές και κόλπα κουζίνας ), μπορείτε να το προσαρμόσετε έως και 4.  Να θυμάστε ότι όσο υψηλότερο επίπεδο επιλέξετε, τόσο περισσότερος θα χρειαστεί για να δείτε αποτελέσματα.

Μετά από αυτό, κάντε μια γρήγορη επισκόπηση των αποτελεσμάτων που έχετε – εάν δείτε μερικές περιττές λέξεις-κλειδιά που δεν θέλετε να έχετε στη λίστα λέξεων-κλειδιών σας, χρησιμοποιήστε την επιλογή "Κατάργηση" από την αναπτυσσόμενη λίστα για να αφαιρέσετε λέξεις-κλειδιά που περιέχουν/δεν περιέχουν καθορισμένη συμβολοσειρά ή καταχωρήσεις από μια καθορισμένη πηγή.
Εάν η λίστα είναι έτοιμη – μπορείτε να τη στείλετε στο ScrapeBox για περαιτέρω χρήση ή απλώς να την αντιγράψετε και να την αποθηκεύσετε στο σημειωματάριό σας για αργότερα.

Τώρα: ας ξεκινήσουμε το Outreach μας – ξύνουμε διευθύνσεις URL με το Scrapebox

Λοιπόν: ολοκληρώθηκε η έρευνα λέξεων-κλειδιών (αφού ελέγξουμε τη συνολική επισκεψιμότητα που μπορούν να φέρουν οι λέξεις-κλειδιά στον τομέα σας) – τώρα ας δούμε αν μπορούμε να λάβουμε μερικούς ενδιαφέροντες συνδέσμους από συγκεκριμένους εξειδικευμένους ιστότοπους.

Αφού στείλουμε τη λίστα μας URL στο ScrapeBox, μπορούμε τώρα να ξεκινήσουμε την αναζήτηση για συγκεκριμένους τομείς από τους οποίους θα θέλαμε να λάβουμε συνδέσμους.

Ίχνη – τι είναι και πώς να τα φτιάξετε

Τα ίχνη είναι (με λίγα λόγια) κομμάτια κώδικα ή προτάσεις που εμφανίζονται στον κώδικα ενός ιστότοπου ή στο κείμενο. Για παράδειγμα, όταν κάποιος δημιουργεί ένα ιστολόγιο WordPress, έχει από προεπιλογή το "Powered by WordPress" στο υποσέλιδο του. Κάθε CMS μπορεί να έχει τα δικά του αποτυπώματα που συνδέονται τόσο με το περιεχόμενο όσο και με τη δομή του URL.  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα footprints, θα πρέπει να δοκιμάσετε κορυφαία Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου ή πίνακες φόρουμ για να ελέγξετε εάν ευρετηριάζουν τυχόν επαναλαμβανόμενα κομμάτια κώδικα.

Πώς να δημιουργήσετε ίχνη για το ScrapeBox

Αρχικά, μάθετε περισσότερα σχετικά με  τους χειριστές Αναζήτησης Google . Για τις βασικές εργασίες δημιουργίας συνδέσμων θα πρέπει να γνωρίζετε και να κατανοείτε αυτούς τους τρεις τελεστές αναζήτησης:

  • Inurl:  – εμφανίζει διευθύνσεις URL που περιέχουν μια καθορισμένη συμβολοσειρά στη διεύθυνσή τους
  • Intitle: – εμφανίζει διευθύνσεις URL που έχουν τίτλο βελτιστοποιημένο για μια καθορισμένη συμβολοσειρά κειμένου
  • Ιστότοπος:  – παραθέτει τομείς/URL/δεσμούς από έναν καθορισμένο τομέα, ccTLD κ.λπ.

Επομένως, εάν το γνωρίζετε ήδη αυτό, κάντε μια δοκιμαστική αναζήτηση απαντώντας σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την επιχείρησή σας αυτήν τη στιγμή:

  • Χρειάζομαι συνδέσμους do-follow από ιστολόγια και blogger που σχετίζονται με τη θέση μου;
  • Χρειάζομαι backlinks από καταλόγους συνδέσμων για να ενισχύσω το SEO μου για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί χρημάτων;
  • Πρέπει αυτοί οι σύνδεσμοι να είναι μόνο do-follow;
  • Σε ποιες πλατφόρμες μπορώ εύκολα να μοιραστώ το προϊόν/τις υπηρεσίες μου και γιατί;

Το έπιασα? Ομορφη! Τώρα ας προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα – δημιουργώντας το αποτύπωμά μας:

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι είστε κάτοχος ενός ιστολογίου μάρκετινγκ που σχετίζεται με καμπάνιες CPC και βελτιστοποίηση ποσοστού μετατροπών. Η καλύτερη ιδέα για να αποκτήσετε νέους πελάτες για τις υπηρεσίες σας είναι:

  • Χειροκίνητος σχολιασμός σε καθορισμένα ιστολόγια
  • Δημιουργία και δημοσίευση αναρτήσεων επισκεπτών σε άλλα ιστολόγια μάρκετινγκ που σχετίζονται με την επιχείρησή σας
  • Ανήκετε στους κορυφαίους καταλόγους επιχειρηματικών συνδέσμων που σας επιτρέπουν να δημοσιεύετε πολλές πληροφορίες για την επιχείρησή σας

Ας δηλώσουμε ότι χρειαζόμαστε τους κορυφαίους 100 συνδέσμους όπου μπορούμε να δημοσιεύσουμε ένα σχόλιο/να έρθουμε σε επαφή με bloggers και να επικοινωνήσουμε μαζί τους για τυχόν αναρτήσεις επισκεπτών.

Από την εμπειρία μας και αφού κάναμε έρευνα λέξεων-κλειδιών με το Keyword Scraper στο ScrapeBox, παρατηρήσαμε ότι η κορυφαία πλατφόρμα για blogging σχετικά με το μάρκετινγκ είναι το WordPress – τόσο στον δικό μας τομέα όσο και στη δωρεάν πλατφόρμα wordpress.com.

Για να λάβετε τα κορυφαία 100 ιστολόγια που σχετίζονται με τις ανάγκες μας, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε:

"Υποστήριξη από WordPress" + AdWords ΚΑΙ ιστότοπος:.com

Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε να αναζητήσουμε ιστολόγια WordPress σε Πολωνικούς τομείς TLD με "AdWords" σε κάθε τμήμα του ιστότοπου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τόσο καλά στοχευμένα, εάν αποτύχετε να χρησιμοποιήσετε προηγμένους τελεστές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τελεστές αναζήτησης όπου μπορεί να βρεθεί μια καθορισμένη συμβολοσειρά.

Χρησιμοποιήστε ίχνη στο ScrapeBox

Τώρα, αφού μάθετε τα βασικά των footprints, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε συγκεκριμένες πλατφόρμες που θα σας επιτρέψουν να δημοσιεύσετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας (ή να βρείτε νέους πελάτες, αν θέλετε μερικές φορές να φιλοξενείτε ιστολόγιο).

Για να το κάνετε αυτό, απλώς βάλτε τα εδώ:

Μπορείτε να συνδυάσετε footprints με προηγμένες εντολές μηχανών αναζήτησης όπως site:, inurl ή intitle για να λάβετε μόνο αυτές τις διευθύνσεις URL.

Οι τελεστές σύνθετης αναζήτησης και τα footprints πρέπει να συνδέονται με τις λέξεις-κλειδιά που θέλουμε να στοχεύσουμε, έτσι ώστε να βρούμε περισσότερες, καλύτερες σελίδες για σύνδεση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε μόνο τομείς .com (site:.com) που περιέχουν την καθορισμένη λέξη-κλειδί στη διεύθυνση URL (inurl) και τον τίτλο (intitle). Τώρα η λίστα διευθύνσεων URL θα είναι μικρότερη, αλλά θα περιέχει μόνο σχετικές λέξεις-κλειδιά που ταιριάζουν με τις ανάγκες μας.

Συμβουλή ειδικού: 

Για την προβολή προϊόντων ή υπηρεσιών σας, μπορείτε να συγκεντρώσετε πολλά ενδιαφέροντα ιστολόγια που φιλοξενούνται σε δωρεάν ιστότοπους δικτύου ιστολογίων όπως το WordPress.com, το Blogspot.com ή τους ιστότοπους που σχετίζονται με τη γλώσσα. Οι σύνδεσμοι από αυτές τις σελίδες θα έχουν διαφορετικές διευθύνσεις IP, επομένως μπορούν να είναι πραγματικά πολύτιμοι για την κατάταξή σας.

Βρείτε ευκαιρίες για ιστολόγιο επισκέπτη χρησιμοποιώντας το ScrapeBox

Χρησιμοποιώντας απλά ίχνη όπως:

  • Ιστοσελίδα:
  • Allintitle:
  • "guest blogger" ή "guest post" (για να αναζητήσετε μόνο συνδέσμους στους οποίους κάποιος έχει ήδη δημοσιεύσει μια ανάρτηση επισκέπτη - μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον τελεστή αναζήτησης allinurl επειδή πολλά ιστολόγια έχουν μια κατηγορία "αναρτήσεις επισκέπτη" που βρίσκεται στη διεύθυνση URL του δομή)

Αργότερα, συνδυάστε το με τις λέξεις-κλειδιά-στόχους σας και ετοιμαστείτε να στείλετε και να δημοσιεύσετε νέες αναρτήσεις επισκεπτών για να μοιραστείτε τις γνώσεις και τις υπηρεσίες σας με άλλους!

Ελέγξτε την αξία των συγκομιδών συνδέσμων χρησιμοποιώντας το ScrapeBox

Τώρα, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά και έχετε συγκεντρώσει την πρώτη λίστα συνδέσμων, μπορείτε να ξεκινήσετε ελέγχοντας ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με τους συνδέσμους. Εκτός από το ScrapeBox, θα χρειαστείτε επίσης το MozAPI.

Ξεκινήστε με την περικοπή σε τομέα

Σε γενικές γραμμές, η προσέγγιση μας υποτίθεται ότι μας βοηθά να οικοδομήσουμε σχέσεις και να βρούμε πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να κοιτάτε μόνο ένα συγκεκριμένο άρθρο, αλλά γενικά ολόκληρο τον τομέα. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε την επιλογή "Trim to root" από το πλαίσιο Manage Lists:

Αργότερα, καταργήστε τα διπλότυπα κάνοντας κλικ στο κουμπί Κατάργηση/Φίλτρο και επιλέξτε "Κατάργηση διπλότυπων διευθύνσεων URL".

Ελέγξτε την Κατάταξη σελίδας στο ScrapeBox

Ξεκινήστε με τον έλεγχο της Κατάταξης σελίδας – ακόμα κι αν δεν είναι ο παράγοντας κορυφαίας κατάταξης αυτή τη στιγμή, εξακολουθεί να παρέχει βασικές πληροφορίες για τον τομέα. Εάν ο τομέας έχει κατάταξη σελίδας υψηλότερη από 1 ή 2, αυτό σημαίνει ότι είναι αξιόπιστος και έχει συνδέσμους από άλλες σχετικές/υψηλές πηγές δημοσίων σχέσεων.

Για να ελέγξετε την Κατάταξη σελίδας στο ScrapeBox, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί «Έλεγχος κατάταξης σελίδας» και επιλέξτε «Λήψη κατάταξης σελίδας τομέα»:

Για να είστε 100% σίγουροι ότι κάθε τομέας είναι νόμιμος PR - χρησιμοποιήστε τον "ScrapeBox Fake Page Rank Checker". Μπορείτε να το βρείτε στην ενότητα Addons στο κύριο παράθυρο του ScrapeBox.

Ελέγξτε την Αρχή τομέα στο ScrapeBox

Τείνω να λέω ότι δεν είναι καλή ιδέα να πιστεύουμε σε αποτελέσματα εργαλείων τρίτων σχετικά με το Link Trust (επειδή είναι δύσκολο να μετρηθεί αν ο σύνδεσμος είναι αξιόπιστος ή όχι), αν και είναι άλλο ένα υπέροχο σημάδι εάν κάθε αποτέλεσμα ενός συνδέσμου είναι "πράσινο" ".

Για να ελέγξετε το Domain Authority στο ScrapeBox, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο Page Authority. Μπορείτε να το βρείτε στη λίστα πρόσθετων στο ScrapeBox. Για να λειτουργήσει, θα πρέπει να λάβετε τις δικές σας πληροφορίες Moz API (το παράθυρο θα εμφανιστεί αφού επιλέξετε το πρόσθετο).

Αυτό παρέχει μια γρήγορη επισκόπηση της λίστας συνδέσμων σας. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με την Αρχή σελίδας/τομέα, το MozRank και τον αριθμό των εξωτερικών συνδέσμων που οδηγούν στον τομέα/σελίδα. Με αυτό, μπορείτε να δείτε εάν μια διεύθυνση URL αξίζει τις τακτικές σας δημιουργίας συνδέσμων και όλη τη δουλειά που σκοπεύετε να κάνετε ή όχι.

Θυμηθείτε: Μην βασίζεστε μόνο στο MozRank ή στην αρχή σελίδας/τομέα.

Για να αποκτήσετε κορυφαίους συνδέσμους, προσπαθήστε να αναζητήσετε μέσους συνδέσμους – πολλά backlinks με μεσαία αρχή MozRank/Page/Domain.

Απόξεση μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια λίστα διευθύνσεων URL χρησιμοποιώντας το ScrapeBox

Αφού συγκεντρώσετε την πρώτη σας λίστα συνδέσμων, πιθανότατα θα θέλετε να έρθετε σε επαφή με bloggers για να ξεκινήσετε την εκστρατεία προβολής σας. Για να το κάνετε αυτό αποτελεσματικά, χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα Scrapebox Email Scraper. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Αρπαγή/Έλεγχος και επιλέξτε να λάβετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από συγκομισμένες διευθύνσεις URL ή από μια τοπική λίστα:

Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά μπορούν πραγματικά να σας δώσουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Μπορείτε να εξαγάγετε δεδομένα σε ένα αρχείο κειμένου και να τα ταξινομήσετε κατά διευθύνσεις email για να βρείτε συνδέσεις μεταξύ τομέων.

Συγχώνευση και κατάργηση διπλότυπων χρησιμοποιώντας το ScrapeBox

Εάν εκτελείτε μια καμπάνια απεξάρτησης συνδέσμων, συνιστάται να χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία πηγές backlink για να λάβετε όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για την άρση μιας ποινής, για παράδειγμα. Για παράδειγμα, εάν έχετε περισσότερα από 40 χιλιάδες σε κάθε αρχείο, πιθανότατα θα θέλετε να τα συγχωνεύσετε σε ένα αρχείο και να το σκάψετε αργότερα.

Για να το κάνετε αυτό γρήγορα, εγκαταστήστε το πρόσθετο DupeRemove από τη λίστα διαθέσιμων πρόσθετων. Αφού το εκτελέσετε, θα εμφανιστεί αυτό το παράθυρο:

Τώρα απλώς επιλέξτε "Επιλογή αρχείων πηγής για συγχώνευση" και μεταβείτε απευθείας στον φάκελο με τα διαφορετικά αρχεία κειμένου με διευθύνσεις URL. Αργότερα πατήστε "Συγχώνευση αρχείων" για να τα έχετε όλα σε ένα αρχείο κειμένου.

Για να αφαιρέσετε Διπλότυπα URL ή Τομείς "Επιλέξτε αρχείο προέλευσης" και επιλέξτε πού θα εξαγάγετε μη διπλότυπα URL/τομείς. Voila! Έχετε ένα αρχείο που περιέχει κάθε backlink που πρέπει να αναλύσετε.

Για όσους τους αρέσει να κάνουν πράγματα σε μικρότερα μέρη – έχετε την επιλογή να χωρίσετε ένα μεγάλο αρχείο σε μικρότερα. Επιλέξτε το αρχείο κειμένου σας με backlinks και επιλέξτε πόσες γραμμές ανά αρχείο πρέπει να περιέχει. Από την άποψή μου, είναι πολύ αποτελεσματικό να χωρίζετε το αρχείο συνδέσμου σας σε ομάδες των 1000 συνδέσμων ανά αρχείο. Είναι πολύ άνετο και σας δίνει την ευκαιρία να διαχειριστείτε τις εργασίες ανάλυσης συνδέσμων.

ScrapeBox Meta Scraper

Το ScrapeBox σάς επιτρέπει να αφαιρείτε τίτλους και περιγραφές από τη λίστα συγκομιδής σας. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε την επιλογή Αρπάξτε/Έλεγχος και, στη συνέχεια, από το αναπτυσσόμενο μενού, "Λάβετε μετα-πληροφορίες από συγκομισμένες διευθύνσεις URL":

Εδώ, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα αποτελεσμάτων:

Μπορείτε να εξαγάγετε αυτά τα δεδομένα σε ένα αρχείο CSV και να το χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε πόσες σελίδες χρησιμοποιούν μια λέξη-κλειδί ακριβούς αντιστοίχισης στον τίτλο ή να τη βελτιστοποιήσετε με άλλον τρόπο (δηλαδή, οι λέξεις-κλειδιά φαίνονται φυσικές στην Google και όχι Made For SEO;).

Ελέγξτε εάν οι σύνδεσμοι είναι νεκροί ή ζωντανοί με το ScrapeBox

Εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι κάθε σύνδεσμος ασκούμενος/εξωτερικός είναι ζωντανός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο "ScrapeBox Alive Checker". Πρώτα – αν δεν το έχετε κάνει ακόμα – εγκαταστήστε το πρόσθετο Alive Checker.

Αργότερα, για να το χρησιμοποιήσετε, μεταβείτε στη λίστα Addons και επιλέξτε ScrapeBox Alive Check.

Αν στο παρελθόν συγκομίζατε διευθύνσεις URL – απλώς φορτώστε τις από το Harvester. Εάν όχι, μπορείτε να τα φορτώσετε από το αρχείο κειμένου.

Τώρα, ας ξεκινήσουμε με τις Επιλογές:

Επίσης, θυμηθείτε να έχετε επιλέξει το πλαίσιο ελέγχου "Ακολουθήστε τη μετεγκατάσταση".

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ:

Εάν ένας σύνδεσμος επιστρέφει κωδικό κατάστασης HTTP διαφορετικό από 301 ή 200, σημαίνει "Dead" για το ScrapeBox.

Ελέγξτε ποιοι εσωτερικοί σύνδεσμοι δεν έχουν ευρετηριαστεί ακόμα

Επομένως, εάν εργάζεστε σε ορισμένες μεγάλες επιτόπιες αλλαγές που σχετίζονται με το συνολικό αριθμό των εσωτερικών σελίδων, θα θέλετε πιθανώς να είστε σίγουροι ότι η Google αναπροσαρμόζει τα πάντα. Για να διασφαλίσετε ότι όλα είναι όπως θα έπρεπε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Screaming Frog, το SEO Spider και το ScrapeBox.

Ξεκινήστε λοιπόν να ανιχνεύετε τη σελίδα σας στο Screaming Frog, χρησιμοποιώντας τις πολύ βασικές ρυθμίσεις στο μενού ρυθμίσεων του προγράμματος ανίχνευσης:

Αν είστε ένας τεράστιος τομέας που σέρνεται – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο Deep Crawl αντί για το Screaming Frog SEO Spider.

Αργότερα, όταν ολοκληρωθεί η ανίχνευση, αποθηκεύστε τα αποτελέσματα στο αρχείο .csv, ανοίξτε το και αντιγράψτε το στο Πρόχειρο ή εξάγετε σε αρχείο .txt . Εισαγάγετε το με ένα κλικ στο ScrapeBox:

Όταν ολοκληρωθεί η εισαγωγή σας, απλώς πατήστε το κουμπί Έλεγχος ευρετηρίου και επιλέξτε την επιλογή Google Indexed.

Θυμηθείτε να ρυθμίσετε την επιλογή Τυχαία καθυστέρηση για ευρετηρίαση και έλεγχο και τον συνολικό αριθμό των συνδέσεων με βάση τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Κυρίως, χρησιμοποιώ σύνδεση 25 και Τυχαία καθυστέρηση μεταξύ κάθε ερωτήματος που αποστέλλεται από το ScrapeBox για να είμαι σίγουρος ότι οι διευθύνσεις IP/Proxy μου δεν θα αποκλειστούν από την Google.

Μετά από αυτό, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με πληροφορίες σχετικά με το πόσοι σύνδεσμοι έχουν ευρετηριαστεί ή όχι και θα προστεθεί μια επιπλέον στήλη στο πλαίσιο συγκομιδής διευθύνσεων URL με πληροφορίες σχετικά με το εάν έχουν ευρετηριαστεί ή όχι:

Μπορείτε να εξαγάγετε μη ευρετηριασμένες διευθύνσεις URL για περαιτέρω έρευνα.

Λάβετε περισσότερα backlinks απευθείας από την Google χρησιμοποιώντας το ScrapeBox

"Μερικοί άνθρωποι δημιουργούν δωρεάν πρότυπα για το WordPress και τα μοιράζονται με άλλους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έχουν όμορφα σχεδιασμένα ιστολόγια και να αποκτήσουν δωρεάν συνδέσμους dofollow από πολλά διαφορετικά TLD."

Μερικές φορές δεν αρκεί να κάνετε λήψη δεδομένων backlink από το Google Webmaster Tools ή κάποιο άλλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για αυτό (αν και ο Bartosz βρήκε ένα πραγματικά  ωραίο "πρόβλημα" στα Εργαλεία για Webmasters για να λάβει περισσότερους συνδέσμους ).

Σε αυτήν την περίπτωση – ειδικά όταν αντιμετωπίζετε μια μη αυτόματη ποινή για τον ιστότοπό σας και η Google αρνήθηκε να την άρει – μπείτε βαθιά σε αυτούς τους συνδέσμους και βρείτε ένα μοτίβο που είναι το ίδιο για κάθε έναν.

Για παράδειγμα – εάν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες αυτόματης δημιουργίας συνδέσμων με περιστρεφόμενο περιεχόμενο, μερικές φορές μπορείτε να βρείτε μια πρόταση ή μια συμβολοσειρά που δεν περιστρέφεται. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως αποτύπωμα, να συλλέξετε αποτελέσματα από την Google και να ελέγξετε εάν το προηγούμενο αρχείο απόρριψης περιείχε αυτούς τους συνδέσμους ή όχι.

Και ένα άλλο παράδειγμα – μερικοί άνθρωποι δημιουργούν δωρεάν πρότυπα για WordPress και τα μοιράζονται με άλλους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να έχουν όμορφα σχεδιασμένα ιστολόγια και να αποκτήσουν δωρεάν συνδέσμους dofollow από πολλά διαφορετικά TLD. Εδώ είναι ένα παράδειγμα:

Ιστότοπος "Responsive Theme powered by WordPress":.com

Αυτό επιστρέφει κάθε τομέα .com χρησιμοποιώντας το είδος του θέματος από το Cyberchimps. Εάν το συνδυάσετε με τις λέξεις-κλειδιά που συνδέατε στον ιστότοπό σας, πιθανότατα θα λάβετε μια πολύ μεγάλη, ωραία λίστα ιστολογίων WordPress. Μπορείτε να το συνδυάσετε με λέξεις-κλειδιά που θέλετε να στοχεύσετε για να έχετε πιο σχετικά και 100% ακριβή αποτελέσματα.

Ελέγξτε τους εξωτερικούς συνδέσμους στις λίστες συνδέσμων σας

Αφού κάνετε την πρώτη σας απόξεση για προσαρμοσμένο αποτύπωμα, είναι καλό να γνωρίζετε ποια είναι η ποιότητα των συνδέσμων που έχετε βρει. Και για άλλη μια φορά – το ScrapeBox και η καταπληκτική του λίστα με πρόσθετα θα σας βοηθήσουν!

Το "Outbound Link Checker" είναι ένα πρόσθετο που θα ελέγχει τους συνδέσμους γραμμή προς τη γραμμή και θα παραθέτει τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς συνδέσμους. Επειδή το πρόσθετο λειτουργεί καλά, υποστηρίζει τεχνολογία πολλαπλών νημάτων, μπορείτε να ελέγξετε χιλιάδες συνδέσμους ταυτόχρονα.

Για να χρησιμοποιήσετε τον "Έλεγχο εξερχόμενων συνδέσμων" μεταβείτε στη λίστα πρόσθετων και επιλέξτε Έλεγχος εξερχόμενων συνδέσμων:

Στη συνέχεια, επιλέξτε να φορτώσετε μια λίστα URL από το ScrapeBox ή από ένα εξωτερικό αρχείο.

Μετά από αυτό, θα δείτε κάτι σαν αυτό:

Η μαγεία ξεκινά τώρα – απλά πατήστε το κουμπί «Έναρξη».

Voila !

Αποτελέσματα?

Τώρα μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα εάν περιέχουν περισσότερους από X εξερχόμενους συνδέσμους. Αργότερα, μπορείτε επίσης να ελέγξετε την αυθεντία αυτών των συνδέσμων και πόσο πολύτιμοι είναι.

Σύντομη περίληψη

Όπως μπορείτε να δείτε – το ScrapeBox στην εποχή των Penguin εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο που θα επιταχύνει τις καθημερινές σας εργασίες SEO εάν χρησιμοποιηθεί σωστά. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να δημοσιεύετε σχόλια ή συνδέσμους με μη αυτόματο τρόπο, μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε συνδέσμους όπου μπορείτε να λάβετε τόσο επισκεψιμότητα όσο και πελάτες.