Η Google πρέπει να μισεί το ScrapeBox. Είναι εδώ και πολύ καιρό ένα αγαπημένο εργαλείο των SEO black hat. Αλλά τώρα αυτό το διαβόητο εργαλείο βρίσκει νέα ζωή ως εξαιρετικό εξοικονόμηση χρόνου για τους SEO λευκών καπέλων.

Σε αυτό το αποκαλυπτικό σεμινάριο, το Xpert της LRT και ο εξαιρετικός της μελέτης περίπτωσης, Bartosz Góralewicz, μας δείχνει πώς να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο του σκοταδιού για να κάνουμε την Google πολύ χαρούμενη με τον ιστότοπό σας.

Η εγκατάλειψη του Excel είναι μόνο ένας από τους πολλούς σπουδαίους λόγους για να χρησιμοποιήσετε το ScrapeBox για να κάνετε τη βαριά ανύψωση στον επόμενο έλεγχο συνδέσμων . Εάν εξακολουθείτε να μην έχετε ελέγξει τους ιστότοπούς σας, κάντε τη χάρη σας και ελέγξτε τους συνδέσμους σας το συντομότερο δυνατό.

Η τρέλα είναι πολύ συνηθισμένη σε εμάς τους SEO. Ευτυχώς, εργαλεία όπως το ScrapeBox μας βοηθούν να βάζουμε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ μας και των γεμισμένων τοίχων. Είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε αυτό το σεμινάριο τόσο χρήσιμο όσο εμείς. Είναι ακόμη ένα σωτήριο χωρίς κανένα σοβαρό SEO δεν μπορεί να ζήσει.

- Απολαύστε και μάθετε!
Christoph C. Cemper

Μπόνους: Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το σεμινάριο σε μορφή PDF, ePub και Kindle για εύκολη ανάγνωση εκτός σύνδεσης. Λήψη eBook για ένα tweet

Tweet και λήψη

Εισαγωγή 

Η κοινότητα SEO φαίνεται να χωρίζεται σε δύο ομάδες: θαυμαστές της χειρωνακτικής εργασίας και της επεξεργασίας συνδέσμων με π.χ. Excel, και των οπαδών των εργαλείων που έχουν δημιουργηθεί για να επιταχύνουν τη διαδικασία, όπως το LinkResearchTools και το ScrapeBox, που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για να επιταχύνουν την εργασία με backlinks. Προφανώς, δεν είμαι πολύ οπαδός του Excel.

Το ScrapeBox ήταν ένα από τα πρώτα αυτοματοποιημένα εργαλεία Black Hat. Σήμερα αμφιβάλλω αν κάποιος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ScrapeBox για μαζικό σχολιασμό ιστολογίων. Όχι επειδή οι σύνδεσμοι σχολίων δεν είναι πλέον τόσο ισχυροί, αλλά κυρίως επειδή υπάρχουν πολλά πιο προηγμένα εργαλεία SEO Black Hat.

Τώρα, μετά από 5 χρόνια, το ScrapeBox επανορθώνει όλα τα ζητήματα SPAM από το παρελθόν, βοηθώντας με ελέγχους συνδέσμων, δημιουργία συνδέσμων White Hat και εργασίες SEO στη σελίδα.

Γιατί ScrapeBox; 

  • Το Scrapebox είναι πραγματικά φθηνό – κοστίζει μόνο 97$
  • Είναι μια εφάπαξ πληρωμή εφ' όρου ζωής
  • Είναι εύκολο στη χρήση

 

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ 

Επισκόπηση Scrapebox

Όπως βλέπετε, το ίδιο το εργαλείο φαίνεται αρκετά απλό όταν ανοίγει. Τώρα επιτρέψτε μου να εξηγήσω τα πιο σημαντικά πεδία βήμα προς βήμα.

Επεξήγηση της επισκόπησης του Scrapebox

Μπορείτε να κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας της λίστας από το κύριο παράθυρο παραπάνω. Για ορισμένες πιο προηγμένες ενέργειες, πρέπει να μεταβούμε στην καρτέλα "Προσθήκες".

Πρόσθετα Scrapebox

 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Ως καλό παράδειγμα, ο καθένας από εσάς βρέθηκε σε μια κατάσταση όπου μόλις πλημμύρισαν αναφορές συνδέσμων από μια πρώην εταιρεία SEO, εξαγωγές από τα Εργαλεία για Webmasters Google, MajesticSEO, Ahrefs κ.λπ. Η γρήγορη οργάνωση έχει τεράστια αξία, αλλά μόνο όταν μπορείς να το κάνεις μέσα σε 5 λεπτά.

Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με μια τέτοια κατάσταση βήμα προς βήμα.

 

 

Οδηγίες: 

  1. Ανοίξτε το ScrapeBox
  2. Κάντε κλικ στην "Εισαγωγή λίστας διευθύνσεων URL"

URL προσθήκης Scrapebox

  1. Κάντε κλικ στην Επικόλληση/Προσθήκη από το Πρόχειρο (ή «Εισαγωγή και προσθήκη στην τρέχουσα λίστα» εάν θέλετε να κάνετε εισαγωγή από ένα αρχείο TXT).
  2. Επαναλάβετε με καθεμία από τις λίστες που έχετε
  3. Αφού επικολλήσετε όλες τις διευθύνσεις URL, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση/Φίλτρο

Το Scrapebox αφαιρεί τα αντίγραφα

  1. Κάντε κλικ στην Κατάργηση διπλότυπων διευθύνσεων URL

Το Scrapebox αφαιρεί τα αντίγραφα

Τώρα έχετε μια λίστα με μοναδικές διευθύνσεις URL που μπορείτε να αποθηκεύσετε και να χρησιμοποιήσετε μόνο 1 αρχείο για όλες τις αναφορές σας.

 

2. Κατάργηση διπλότυπων τομέων 

 

Οδηγίες: 

  1. Ανοίξτε το ScrapeBox
  2. Κάντε κλικ στην "Εισαγωγή λίστας διευθύνσεων URL"

εισαγωγή url

  1. Κάντε κλικ στην Επικόλληση/Προσθήκη από το Πρόχειρο
  2. Αφού επικολλήσετε όλες τις διευθύνσεις URL, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση/Φίλτρο

καταργήστε τους διπλότυπους τομείς

  1. Κάντε κλικ στην Κατάργηση διπλότυπων τομέων

καταργήστε τα αποτελέσματα των διπλότυπων τομέων

Τώρα μπορείτε να δείτε τη λίστα των μοναδικών τομέων. Το ScrapeBox θα σας εμφανίσει το αναδυόμενο παράθυρο με μια αναφορά σχετικά με τον αριθμό των διπλότυπων τομέων που καταργήθηκαν.

Προσωπικά - μου αρέσει να διατηρώ τα πράγματα τακτοποιημένα. Θα προτιμούσα να δω όλους αυτούς τους τομείς μόνο σε κορυφαία μορφή τομέα. Άρα Domain.com αντί για domain.com/page

 

3. Περικοπή διευθύνσεων URL σε root 

Με οποιαδήποτε λίστα ή διευθύνσεις URL που έχουν μεταφορτωθεί στο πεδίο της θεριστικής μηχανής, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί "Trim To Root".

κόψτε στη ρίζα

Μετά από αυτό θα πρέπει να βλέπουμε μόνο κορυφαίους τομείς χωρίς υποσελίδες στη λίστα μας.

περικοπή σε ρίζα αποτελέσματα

Τώρα η λίστα μας έχει αφαιρεθεί και περικοπεί σε root. Αυτή η μορφή χρησιμοποιείται συνήθως όταν εργάζεστε με αρχεία απόρριψης (για παράδειγμα, για να δείτε το ποσοστό των τομέων που απορρίφθηκαν έναντι των "ζωντανών" τομέων που συνδέονται με τον ιστότοπό μας).

 

4. Εξαγωγή των λιστών 

Εάν θέλετε να εξαγάγετε αυτήν τη (ή οποιαδήποτε προηγούμενη) λίστα, μπορείτε φυσικά να το κάνετε και αυτό. Υπάρχουν επίσης ορισμένες επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε κατά την εξαγωγή λιστών.

Για να εξαγάγετε οποιαδήποτε λίστα συνδέσμων, απλώς κάντε κλικ στο «Εξαγωγή λίστας διευθύνσεων URL» και επιλέξτε την επιλογή που σας ταιριάζει.

εξαγωγή url

 

Εξαγωγή ως κείμενο (.txt) 

Απλώς εξάγει όλες τις διευθύνσεις URL σε ένα αρχείο με μορφή .txt με τις διευθύνσεις URL να παρατίθενται η μία μετά την άλλη.

 

Εξαγωγή ως κείμενο (.txt) και διαχωρισμός λίστας 

Αυτή η επιλογή είναι πραγματικά χρήσιμη όταν εργάζεστε σε πολύ μεγάλες λίστες συνδέσμων. Οι διευθύνσεις URL θα εξαχθούν σε πολλά αρχεία .txt με επιλεγμένο αριθμό διευθύνσεων URL σε καθένα από αυτά τα αρχεία.

Υπόδειξη:

Προσωπικά το χρησιμοποιώ όταν θέλω να χρησιμοποιήσω το LinkResearchTools – Link Juice Tool, το οποίο δέχεται έως και 10.000 διευθύνσεις URL. Αν θέλω να αναλύσω μια μεγαλύτερη λίστα, τη χωρίζω σε κομμάτια που στη συνέχεια επικολλώ στο Εργαλείο χυμών σύνδεσης.

 

Εξαγωγή ως κείμενο (.txt) και τυχαιοποίηση λίστας 

Αυτή η επιλογή είναι αρκετά αυτονόητη. Όλες οι εξαγόμενες διευθύνσεις URL θα ταξινομηθούν τυχαία στο αρχείο TXT.

 

Εξαγωγή ως κείμενο Unicode/UTF-8 (.txt) 

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτήν την επιλογή, αλλά μπορείτε απλώς να αλλάξετε τη μορφοποίηση της διεύθυνσης URL σε Unicode ή UTF-8.

 

Εξαγωγή ως HTML (.html) 

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, που χρησιμοποιήθηκε για την ευρετηρίαση backlinks στο παρελθόν. Εξάγει όλες τις διευθύνσεις URL στη λίστα συνδέσμων HTML (παράδειγμα παρακάτω).

εξαγωγή urls html

 

Εξαγωγή ως Excel (.xlsx) 

Εξάγει όλες τις διευθύνσεις URL σε μορφή Excel (.xlsx) (παράδειγμα παρακάτω).

εξαγωγή excel

 

Εξαγωγή ως λίστα XML RSS 

Δημιουργεί μια ροή RSS από τη λίστα συνδέσμων και την εξάγει σε μορφή XML (παράδειγμα παρακάτω).

εξαγωγή rss xml

 

Εξαγωγή ως λίστα XML χάρτη ιστότοπου 

Δημιουργεί ένα αρχείο XML με μορφή χάρτη ιστότοπου από τη λίστα συνδέσμων. Πραγματικά χρήσιμο όταν χρησιμοποιείται με το πρόσθετο Sitemap Scraper.

 

Προσθήκη στην υπάρχουσα λίστα 

Απλώς προσθέτει τις διευθύνσεις URL στη λίστα στο υπάρχον αρχείο TXT.

 

Αφού συγκεντρώσουμε όλα τα backlinks, πρέπει να βρούμε τα ζωντανά και να φιλτράρουμε τα νεκρά backlinks. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με το πρόσθετο ScrapeBox Alive Check.

 

Οδηγίες: 

  1. Ανοίξτε το ScrapeBox
  2. Μεταβείτε στο Addons και κάντε κλικ στο ScrapeBox Alive Check

Έλεγχος ζωντανού ScrapeBox

  1. Φορτώστε τις διευθύνσεις URL που θέλετε να ελέγξετε

Έλεγχος ζωντανού ScrapeBox

  1. Τώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο Έναρξη.

ScrapeBox ζωντανά αποτελέσματα ελέγχου

  1. Μετά τον έλεγχο, θα πρέπει να δούμε ένα παράθυρο παρόμοιο με το παραπάνω. Θα βρείτε τα στατιστικά του ελέγχου στο κάτω μέρος του παραθύρου. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε τους ζωντανούς και νεκρούς συνδέσμους σας.
  2. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση/Μεταφορά και επιλέξτε την επιλογή που σας ταιριάζει.

ScrapeBox ζωντανός έλεγχος αποθήκευση μεταφοράς

 

6. Καταργήστε διπλότυπα URL ή τομείς σε μια τεράστια λίστα (έως 160 εκατομμύρια) 

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα ήθελα να γνωρίζω κατά τη διάρκεια της εργασίας μου στη μελέτη περίπτωσης Expedia.com . Με αυτό, μπορούμε να συγχωνεύσουμε, να αποδιπλώσουμε, να τυχαιοποιήσουμε ή να χωρίσουμε τεράστιες λίστες (έως 180 εκατομμύρια συνδέσμους ).

Για να ανοίξουμε αυτό το πρόσθετο ScrapeBox, πρέπει να πάμε στα πρόσθετα και μετά να κάνουμε κλικ στο ScrapeBox DupRemove.

αφαιρέστε το scrapebox dup

Τώρα μπορείτε να δείτε ένα νέο παράθυρο με την επισκόπηση του εργαλείου.

αφαιρέστε το scrapebox dup

Η χρήση του εργαλείου είναι πραγματικά διαισθητική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορτώσετε αρχεία προέλευσης και στόχευσης με κάθε μέρος του εργαλείου. Για αρχεία προορισμού, συνιστώ να χρησιμοποιείτε νέα και άδεια αρχεία TXT.

 

7. Ξύσιμο Google 

Αυτή είναι ίσως η πιο δημοφιλής χρήση του ScrapeBox. Το 2009 ήταν ένα χαρακτηριστικό που σας επέτρεπε να συγκεντρώνετε περισσότερα ιστολόγια για να δημοσιεύετε σχόλια.

Προσωπικά χρησιμοποιώ τη δυνατότητα απόξεσης ScrapeBox για:

  • Απόξεση του ευρετηρίου ενός ιστότοπου στο Google (για σκοπούς SEO εντός σελίδας)
  • Απόξεση αποτυπωμάτων backlinks (καταλόγους SEO με διπλό περιεχόμενο, δίκτυα συνδέσμων με δυνατότητα αποτύπωσης, σύνδεσμοι υποσέλιδου από πρότυπα κ.λπ.)
  • Ψάχνετε για ευκαιρίες δημιουργίας συνδέσμων

 

Λίγα λόγια για τους πληρεξούσιους 

Για να ξεκινήσουμε το scraping, χρειαζόμαστε κάποιους proxies, διαφορετικά η IP μας θα αποκλειστεί από την Google μετά από λίγα λεπτά.

Συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε έναν διακομιστή μεσολάβησης Google είναι να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο συγκομιστή μεσολάβησης ScrapeBox. Ωστόσο, η σωστή χρήση του είναι αρκετά περίπλοκη, και δεν θα καλύψω την όλη διαδικασία εδώ. Ως ένας ευκολότερος τρόπος για SEO που ξεκινούν με το ScrapeBox, συνιστώ να πάτε σε οποιοδήποτε μεγάλο φόρουμ SEO. Υπάρχουν πάντα μερικά «δημόσια νήματα διακομιστή μεσολάβησης».

Για παράδειγμα, μπορείτε να μεταβείτε σε μία από τις αναρτήσεις που αναφέρονται παρακάτω και απλώς να χρησιμοποιείτε τους διακομιστή μεσολάβησης που αναφέρονται εκεί καθημερινά.

http://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/f103-proxy-lists/

Υπόδειξη:

Η μέση διάρκεια ζωής ενός διακομιστή μεσολάβησης Google είναι 1 έως 8 ώρες. Για πιο προηγμένες γρατζουνιές πρέπει να χρησιμοποιήσετε είτε πολλές ιδιωτικές IP μεσολάβησης είτε απλώς να χρησιμοποιήσετε πιο προηγμένο λογισμικό απόξεσης (μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για πληροφορίες).

 

Ροή εργασιών απόξεσης Google 

1. Βρείτε και δοκιμάστε τους διακομιστές μεσολάβησης Google 

Έχουμε ήδη μερικές πηγές διακομιστή μεσολάβησης (επικολλήθηκαν παραπάνω). Ας δούμε αν μπορούμε να λάβουμε οποιονδήποτε λειτουργικό διακομιστή μεσολάβησης Google από αυτές τις λίστες.

Μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.blackhatworld.com/blackhat-seo/f103-proxy-lists/

Βρείτε τουλάχιστον 2000 – 3000 proxies και επικολλήστε τους στην καρτέλα Proxy στο ScrapeBox και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Manage" και ξεκινήστε τη δοκιμή. Προφανώς ψάχνουμε για Google Proxy.

Έτσι φαίνεται η δοκιμή μεσολάβησης:

έλεγχος πληρεξουσίου

Θα δείτε τον αριθμό των διακομιστών μεσολάβησης που έχει περάσει η Google στο κάτω μέρος της οθόνης. Ο διακομιστής μεσολάβησης Google θα εμφανίζεται επίσης στη λίστα με πράσινο χρώμα.

Αφού ολοκληρωθεί η δοκιμή, πρέπει να φιλτράρουμε τη λίστα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο Φίλτρο και στο "Keep Google proxy".

αποτελέσματα ελέγχου μεσολάβησης

Τώρα έχουμε μόνο διακομιστές μεσολάβησης Google στη λίστα. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο ScrapeBox και να ξεκινήσουμε το ξύσιμο.

αποθήκευση διακομιστή μεσολάβησης στο scrapebox

Σημείωση:

Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε αμέσως proxies, καθώς συνήθως δεν θα είναι ζωντανοί για περισσότερο από 1-3 ώρες.

 

2. Ρυθμίστε τις επιθυμητές λέξεις-κλειδιά 

Τώρα που έχουμε τους πληρεξούσιους, το μόνο που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε το ξύσιμο είναι οι επιθυμητές λέξεις-κλειδιά ή τα ίχνη.

Για να δείξω το ξύσιμο σε ένα παράδειγμα «πραγματικής ζωής», θα ξύσω το αποτύπωμα που χρησιμοποιείται για το θέμα WordPress της Expedia. Για όσους από εσάς δεν διαβάσατε τη μελέτη περίπτωσης Expedia.com , είναι ένα θέμα WordPress, με συνδέσμους υποσέλιδου. Αρκετά εύκολο να αποτυπωθεί.

http://derabwesendeheld.de/

συνδέσμους υποσέλιδου της Expedia

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, το αποτύπωμά μας για απόξεση είναι "Σχεδιασμένο από την Ομάδα Ενοικίασης Αυτοκινήτων της Expedia".

Αντιγράψτε το footprint που αναφέρεται παραπάνω και επικολλήστε το στο ScrapeBox.

ρυθμίσεις ρυθμίσεων scrapebox

Για να ρυθμίσετε το ξύσιμο, ακολουθήστε το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης. Επικολλήστε το επιθυμητό αποτύπωμα στο επάνω δεξιό πεδίο. Στη συνέχεια, προσθέστε όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις-κλειδιά (χρησιμοποίησα μόνο 3, καθώς αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα), για να δημιουργήσετε περισσότερα αποτελέσματα.

Yahoo, Bing, AOL

Προσωπικά δεν μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ. Κατά τη γνώμη μου, οι γρατζουνιές που γίνονται με αυτά δεν είναι τόσο ακριβείς όσο αυτές που γίνονται με την Google. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζω ότι πολλοί από τους συναδέλφους μου στον SEO χρησιμοποιούν αυτές τις μηχανές αναζήτησης με μεγάλη επιτυχία. Αφήνω την επιλογή σε εσάς. Μπορείτε να εκτελέσετε ορισμένα σημεία αναφοράς και να αποφασίσετε μόνοι σας.

Γιατί πρέπει να προσθέσουμε επιπλέον λέξεις-κλειδιά;

Κάθε αναζήτηση στο Google είναι 10 – 1000 αποτελέσματα (ανάλογα με τη ρύθμιση). Αν θέλουμε να ξύσουμε, για παράδειγμα, 20.000 αποτελέσματα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε επιπλέον λέξεις-κλειδιά, έτσι το αποτύπωμά μας θα μοιάζει με:

  • "Σχεδιασμένο από την Expedia Rental Cars Team." Αυτοκίνητα
  • "Σχεδιασμένο από την Expedia Rental Cars Team." Ταξίδι
  • "Σχεδιασμένο από την Expedia Rental Cars Team." Ξενοδοχεία
  • και τα λοιπά.

Έτσι μπορούμε να καλύψουμε πολύ περισσότερο «έδαφος» και να σκάψουμε πολύ πιο βαθιά.

Υπόδειξη:

Πριν από την απόξεση, Google το αποτύπωμά σας με μη αυτόματο τρόπο. Με αυτό μπορείτε να έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλετε να επιτύχετε και, στη συνέχεια, να αξιολογήσετε τα αποτελέσματά σας.

Για το αποτύπωμα που έχουμε, η Google εμφανίζει ~180 μοναδικά αποτελέσματα.

αναζήτηση Google

Φυσικά, η απόξεση 180 μοναδικών σελίδων είναι μια τέλεια βαθμολογία για εμάς, αλλά δεν είναι πάντα δυνατό. Για να δούμε αν θα έχουμε την τύχη να πλησιάσουμε τις 180 σελίδες.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να πατήσουμε «Έναρξη Συγκομιδής».

ξεκινήστε τη συγκομιδή

Τώρα μπορούμε να παρακολουθήσουμε το ScrapeBox να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα. Ξύσιμο Google.

ολοκληρώθηκε η θεριστική μηχανή

Εντάξει, η αναζήτηση ολοκληρώθηκε, έχουμε 226 αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι επικό, αλλά αρκετά καλό για μόνο 3 λέξεις-κλειδιά.

Αφού κάνουμε κλικ στο OK, το ScrapeBox θα μας δείξει τις καλές (με αποτελέσματα) και τις κακές (χωρίς αποτελέσματα) λέξεις-κλειδιά.

στατιστικές λέξεων-κλειδιών

Τα παραπάνω στατιστικά είναι πραγματικά χρήσιμα, καθώς με πιο σύνθετες αναζητήσεις μπορείτε να είστε πολύ πιο αποτελεσματικοί φιλτράροντας τις λέξεις-κλειδιά.

Δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Τα αποτελέσματα που βλέπουμε προέρχονται από διαφορετικές, μοναδικές αναζητήσεις, επομένως είναι σχεδόν πάντα σε μεγάλο βαθμό διπλά. Ευτυχώς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κάνουμε κλικ στο “Remove/Filter” και στο “Remove duplicate URLs”.

αφαιρέστε τις διπλότυπες διευθύνσεις URL

Ας δούμε πόσο κοντά είμαστε στα επιθυμητά 180 αποτελέσματα:

μοναδικούς τομείς

Έχουμε 145 μοναδικά αποτελέσματα. Με μόνο 3 λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται, αυτό είναι ένα πραγματικά υπέροχο αποτέλεσμα. Υπάρχουν πιθανώς ~35 ακόμη σελίδες που χάσαμε εκεί, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχουμε όλους τους μοναδικούς τομείς στη λίστα.

καταργήστε τους διπλότυπους τομείς

Ας δούμε τώρα τα αποτελέσματα:

καταργήστε τα αποτελέσματα των διπλότυπων τομέων

Με ~ 15 λεπτά δουλειάς, έχουμε ξύσει όλο το αποτύπωμα. 145 μοναδικές διευθύνσεις URL με 21 τομείς.

Κατά τη γνώμη μου, το ξύσιμο είναι μια δεξιότητα που είναι πραγματικά σημαντική για όποιον ασχολείται με ελέγχους συνδέσμων. Υπάρχουν ορισμένες ενέργειες SEO που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς απόξεση. Η τεχνική της Όρκας είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Δεν είναι δυνατή η πλήρης εφαρμογή του χωρίς απόξεση του Google.

Ωστόσο, η απόξεση και η αφαίρεση των αντιγράφων δεν είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε. Φανταστείτε ότι θέλετε να δείτε ποιοι από τους παραπάνω τομείς έχουν ήδη απορριφθεί. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό μόνο με ένα πολύ απλό φιλτράρισμα.

 

8. Φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων 

Αυτό είναι το αγαπημένο μου μέρος. Αυτό είναι κάτι που είναι πολύ περίπλοκο (τουλάχιστον για μένα) να γίνει π.χ. με το Excel. Το ScrapeBox δεν θα μπορούσε να το κάνει πιο εύκολο.

Ας επιστρέψουμε στο παράδειγμα ενός από τους πελάτες μου – www.extremetacticaldynamics.com . Αυτή η κατάσταση περιγράφηκε επίσης στην περιπτωσιολογική μελέτη "Συμβουλεύστε περισσότερο από τα Εργαλεία για Webmasters Google" . Η εργασία στα backlinks τους είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς το αρχείο απόρριψης είναι τεράστιο.

Φυσικά το Link Detox κάνει όλη τη δουλειά για εμάς, αλλά θέλω να σας δείξω πώς μπορείτε να φιλτράρετε τους απορριφθέντες συνδέσμους από τη λίστα συνδέσμων με το ScrapeBox.

Αρχικά, πρέπει να φορτώσουμε μια μεγάλη λίστα συνδέσμων στο ScrapeBox. Μια αναφορά από το Google Webmaster Tools θα είναι ένα καλό παράδειγμα εδώ.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να ξεκινήσουμε είναι να αντιγράψουμε τα backlinks από την εξαγωγή CSV του Google Webmaster Tools στο ScrapeBox.

GWT στο σημειωματάριο

Μετά την εισαγωγή των URL, ας αφαιρέσουμε τα διπλότυπα (ναι – υπάρχουν διπλότυπα URL στις εξαγωγές GWT).

από τα διπλά αποτελέσματα

Όπως μπορείτε να δείτε, υπήρχαν 240 διπλότυπες διευθύνσεις URL.

Τώρα αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να φιλτράρω όλες τις διευθύνσεις URL που απορρίφθηκαν.

Για να το κάνουμε αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε τις επιλογές "Κατάργηση/Φίλτρο".

αφαιρέστε τις διπλότυπες διευθύνσεις URL

Όπως μπορείτε να δείτε, όταν χρησιμοποιούμε τις επιλογές που αναφέρονται παραπάνω με σύνεση, μπορούμε να φιλτράρουμε σχεδόν τα πάντα. Για να φιλτράρουμε όλους τους απορριφθέντες συνδέσμους, θα χρησιμοποιήσουμε την επιλογή "Κατάργηση URL που περιέχουν".

 

Ροή εργασιών: 

  1. Χρειαζόμαστε το αρχείο απόρριψης. Είναι καλύτερο να το κατεβάσετε από το Google Webmaster Tools χρησιμοποιώντας αυτόν τον σύνδεσμο: https://www.google.com/webmasters/seo-tools/disavow-links-main
  2. Αντιγράψτε το περιεχόμενο CSV σε αρχείο TXT (Σημειωματάριο ή Σημειωματάριο ++) (για να βγείτε από το Excel όσο το δυνατόν γρηγορότερα) ☺
  3. Χρησιμοποιήστε την επιλογή "Αντικατάσταση όλων" στο Σημειωματάριο για να αντικαταστήσετε το "domain:" με τίποτα. Με αυτόν τον τρόπο λαμβάνουμε μόνο μια λίστα μεμονωμένων διευθύνσεων URL και τομέων που έχουν απορριφθεί.
  4. Αποθηκεύστε το αρχείο TXT στον σκληρό σας δίσκο ως π.χ. "Disavow-extremetacticaldynamics.txt"
  5. Μεταβείτε στο "Κατάργηση/Φίλτρο" και κάντε κλικ στο "Κατάργηση διευθύνσεων URL που περιέχουν εγγραφές από..." και επιλέξτε το αποθηκευμένο αρχείο απόρριψης (χωρίς "τομέας:").

φιλτράρισμα λίστας

  1. Τώρα μπορούμε να δούμε τα φιλτραρισμένα αποτελέσματα. Αυτό που μπορούμε να δούμε εδώ είναι ~11.000 σύνδεσμοι που αφαιρέθηκαν από τη λίστα.

αποτελέσματα φιλτραρίσματος λίστας

  1. Εμεις τελειωσαμε. Η λίστα μας φιλτράρεται από το αρχείο απόρριψης.

Νομίζω ότι το παραπάνω παράδειγμα θα πρέπει να σας δώσει μια ιδέα σχετικά με τις δυνατότητες επεξεργασίας των λιστών URL σας με το ScrapeBox. Αυτό είναι ένα βασικό σεμινάριο, αλλά με λίγες μόνο ώρες παιχνιδιού με το ScrapeBox μπορείτε να γίνετε προχωρημένος χρήστης και να ξεχάσετε το Excel.

 

9. Ξύσιμο του Google Suggest 

Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου χρήσεις του ScrapeBox. Νομίζω ότι το Google Suggest περιέχει πολλές ενδιαφέρουσες λέξεις-κλειδιά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για απόξεση, ανάρτηση ιδεών ή έρευνα λέξεων-κλειδιών. Είναι επίσης ένα από τα πιο εύχρηστα χαρακτηριστικά.

 

Ροή εργασιών: 

  1. Ανοίξτε το ScrapeBox
  2. Κάντε κλικ στο Scrape

ξύστε λέξεις-κλειδιά

  1. Εισαγάγετε τις λέξεις-κλειδιά της πηγής σας

scrape λέξεις-κλειδιά προτείνουν
Σε αυτό το παράδειγμα, ας χρησιμοποιήσουμε το LinkResearchTools ως λέξη-κλειδί πηγής. Συνήθως πρέπει να χρησιμοποιούμε πολλά περισσότερα από 1, αλλά αυτό είναι μόνο για να σας δείξουμε πώς λειτουργεί αυτό το εργαλείο.

  1. Επιλέξτε τις Πηγές Scraper Λέξεων-κλειδιών σας

ρυθμίσεις πρότασης λέξης-κλειδιού
Όπως βλέπετε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε επίσης να επιλέξετε Bing, YouTube και πολλές άλλες μηχανές. Ωστόσο, σε αυτό το παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσω μόνο το Google Suggest.

  1. Κάντε κλικ στο Scrape

λέξη-κλειδί προτείνω αποτελέσματα

Και τελειώσαμε. Μπορείτε να δείτε το ξύσιμο Google Suggest στα δεξιά. Για να έχετε περισσότερα αποτελέσματα, προφανώς χρειάζεστε περισσότερες λέξεις-κλειδιά ή μπορείτε να παίξετε με το επίπεδο (1-4) του scrape.

Υπόδειξη:

Το χρησιμοποιώ συχνά για να παρακολουθώ όλες τις αναζητήσεις που σχετίζονται με την επωνυμία. Θα εκπλαγείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε με 1 μόνο λέξη-κλειδί επωνυμίας (παράδειγμα παρακάτω).

παράδειγμα αναζήτησης επωνυμίας expedia

Απλώς πληκτρολογώντας 1 λέξη-κλειδί - "Expedia" και ορίζοντας το επίπεδο στο 3, έλαβα 321 λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επωνυμία που αναζητήθηκαν στο Google.