Πώς να δημιουργήσετε συνδέσμους επιστροφής σε κλίμακα (+ Οδηγός Scrapebox)

link building seo

Πώς να δημιουργήσετε συνδέσμους επιστροφής σε κλίμακα (+ Οδηγός Scrapebox)

Σε έναν ιδανικό κόσμο, τα backlinks έρχονται σε εσάς φυσικά. Οι επισκέπτες βρίσκουν την ανάρτηση του ιστολογίου σας και την αγαπούν τόσο πολύ, τη μοιράζονται στα κοινωνικά τους δίκτυα και μάλιστα συνδέονται με εσάς στον ιστότοπό τους.

Και δημιουργείται ένα backlink – ένας υπερσύνδεσμος από τον ιστότοπο κάποιου άλλου προς τον δικό σας.

Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό απλά δεν συμβαίνει. Ή δεν συμβαίνει τόσο συχνά όσο θα θέλατε.

Πρέπει να προβάλλετε σκόπιμα το περιεχόμενό σας τοποθετώντας το μπροστά σε άτομα και να αποκτήσετε αυτήν την ορατότητα. Με άλλα λόγια, για να κάνουμε άλλα άτομα να συνδεθούν με τον ιστότοπό μας, πρέπει να επικοινωνήσουμε σκόπιμα μαζί τους και να ζητήσουμε έναν σύνδεσμο πίσω .

Αυτή η χειροκίνητη προσέγγιση είναι ο παλιός καλός τρόπος δημιουργίας συνδέσμων. Αλλά φανταστείτε να βρίσκετε έναν ιστότοπο τη φορά για ένα backlink και να επικοινωνείτε με τον καθένα χειροκίνητα.

Αυτό απαιτεί ΠΟΛΥ χρόνο και δεν είναι απολύτως βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Σήμερα, λοιπόν, θα σας καθοδηγήσω σε ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο για να δημιουργήσετε αποτελεσματικά backlinks.

Θα χρησιμοποιήσουμε μια μέθοδο απόξεσης περιεχομένου χρησιμοποιώντας ισχυρά εργαλεία SEO που θα ανεβάσουν τις προσπάθειες δημιουργίας συνδέσμων σας στο επόμενο επίπεδο. Αυτοματοποιήστε τη διαδικασία και βάλτε την σε κλίμακα. Ετοιμος? Ας βουτήξουμε.

Γιατί είναι σημαντικά τα backlinks;

Οι μετρήσεις που βασίζονται σε συνδέσμους είναι ο #1 πιο σημαντικός παράγοντας SEOΌσο περισσότερα backlinks έχετε (γνωστός και ως τόσο περισσότεροι ιστότοποι συνδέονται με εσάς), τόσο πιο έγκυρη η Google πιστεύει ότι ο ιστότοπός σας είναι και θα τον κατατάξει υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησής της.

Το backlink είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο Διαδίκτυο.

τι είναι τα backlinks SEO που έγιναν απλά-LeanneWongCo

Όταν ένας εξωτερικός ιστότοπος συνδέεται με την ανάρτηση ή τη σελίδα του ιστολογίου σας, αυτό σημαίνει στην Google ότι ο ιστότοπός σας είναι αξιόπιστος, γι' αυτό και άλλα άτομα συνδέονται σε αυτόν.

Αυτή η έννοια είναι γνωστή ως το Αλγόριθμος PageRankΑναπτύχθηκε από τον Larry Page, τον συνιδρυτή της Google, η οποία πήρε επίσης το όνομά του.

Το PageRank αποτέλεσε το δομικό στοιχείο του συστήματος κατάταξης της Google και ήταν ο τρόπος με τον οποίο η αναζήτηση Google κατέταξε τις ιστοσελίδες μετρώντας τη σημασία τους με βάση τον αριθμό backlinks που έχει ένας ιστότοπος.

Αλλά δεν είναι μόνο η ποσότητα των backlinks που είναι σημαντική, αλλά και η ποιότητα αυτών των backlinks είναι κρίσιμη.

Συνοψίζοντας, για να κατατάξουμε στο Google χρειαζόμαστε backlinks. Το όχι. των backlinks και η αρχή τομέα αυτών των backlinks έχουν σημασία.

Αυτό το σεμινάριο θα εξετάσει ακριβώς πώς να βρούμε backlinks που μπορούμε να δημιουργήσουμε για να βελτιώσουμε την αρχή του τομέα μας. Πριν ξεκινήσουμε, σημειώστε ότι χρειάζεστε αυτά τα εργαλεία:

  • Scrapebox (97$, εφάπαξ αγορά)
  • ScreamingFrog spider tool (δωρεάν)
  • Λογαριασμός Moz (Δωρεάν)
  • Buzzstream (Δωρεάν δοκιμή, μετά 24 $/μήνα)

Παρουσιάζοντας το Scrapebox: Ένα ισχυρό εργαλείο αναζήτησης συνδέσμων

Στην πορεία μου, Απομυθοποιήθηκε το SEO, βουτάω βαθιά στη δημιουργία συνδέσμων ως μέρος ενός σχεδίου 90 ημερών για να σημειώσω την πρώτη σας κατάταξη λέξεων-κλειδιών. Η δημιουργία συνδέσμων είναι απαραίτητη για την κατάταξη του ιστότοπού σας στο Google.

Το περιεχόμενο ανεξάρτητα από το πόσο εξαιρετικό θα δυσκολευτεί να καταταχθεί στις μηχανές αναζήτησης χωρίς backlinks.

Αλλά η δημιουργία backlinks απαιτεί ΠΟΛΥ χρόνο και προσπάθεια:

  • Εύρεση πιθανών προοπτικών σύνδεσης σε εξειδικευμένα ιστολόγια
  • Ψάχνετε για διευθύνσεις email για να επικοινωνήσετε
  • Δημιουργία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προωθήσεων

Και πριν το καταλάβετε, το link building γίνεται αγγαρεία. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι!!

Παρουσιάζοντας… Scrapebox.

Το Scrapebox ήταν αρχικά ένα εργαλείο SEO "blackhat" σχεδιασμένο για σχολιασμό ιστολογίου μεγάλης κλίμακας ή ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Αυτό που συχνά χάνεται είναι οι απίστευτες δυνατότητες διάλυσης που διαθέτει το Scrapebox που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναζήτηση συνδέσμων, χωρίς να χρειάζεται να στείλετε ανεπιθύμητο περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο.

στιγμιότυπο οθόνης scrapebox

Θεωρείται το «ελβετικό μαχαίρι του SEO» και θα πρέπει να βρίσκεται στο οπλοστάσιο κάθε εμπόρου. Εάν δεν έχετε ακόμα ένα αντίγραφο του Scrapebox, είναι μόνο 97 $ για ισόβια πρόσβαση.

Τώρα το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης ιστολογίου θα είναι ένα βήμα προς βήμα σεμινάριο για το πώς να χρησιμοποιήσετε το Scrapebox. Επομένως, ίσως θέλετε να σταματήσετε να διαβάζετε αυτό και να αποκτήσετε το εργαλείο πριν συνεχίσετε.

Οι πιθανοί σύνδεσμοι είναι πιθανοί ιστότοποι που θα μπορούσαν να συνδεθούν πίσω στον ιστότοπό σας.

Η στρατηγική μας εδώ είναι να αναζητήσουμε ή να εξερευνήσουμε άλλους ιστότοπους στο Διαδίκτυο που θα μας έδιναν ένα backlink.

Παραδείγματα προοπτικών σύνδεσης:

  • Ανάρτηση επισκέπτη: Δημοσιεύστε ένα άρθρο στον ιστότοπο κάποιου άλλου ως επισκέπτης συγγραφέας και σε αντάλλαγμα λάβετε έναν σύνδεσμο (υπερσύνδεσμος προς τον δικό σας ιστότοπο)
  • Κτίριο κατεστραμμένου συνδέσμου: Βρείτε ιστοσελίδες με κατεστραμμένους εξωτερικούς συνδέσμους και απευθυνθείτε σε αυτές για να συνδέσετε τον ιστότοπό σας, εάν έχετε παρόμοιο περιεχόμενο για να αντικαταστήσετε αυτούς τους νεκρούς συνδέσμους.
  • Αναρτήσεις Roundup: Γράφετε μια συλλογή από συμβουλές/απόψεις ειδικών από άλλους bloggers και επικοινωνείτε μαζί τους για να σας δώσουν ένα backlink για την προβολή του περιεχομένου τους στον ιστότοπό σας.
  • Και ούτω καθεξής.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι δημιουργίας backlinks. Τα παραπάνω 3 είναι τα πιο συνηθισμένα και για το μάθημά μας σήμερα, θα επικεντρωθούμε στην πρώτη – Ανάρτηση επισκέπτη .

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε το Scrapebox για να βρείτε ιστότοπους που δέχονται αναρτήσεις επισκεπτών

Όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το Scrapebox, μπορεί να είστε λίγο μπερδεμένοι σχετικά με το πώς να ξεκινήσετε. Μην ανησυχείτε, χρειάζεται μόνο να μάθετε μερικά βασικά βήματα για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Το πρώτο είναι το «προσαρμοσμένο αποτύπωμα».

scrapebox-urls-harvesting-seo

Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής «προσαρμοσμένο αποτύπωμα» στο επάνω αριστερό πλαίσιο. Αυτό λέει στο Scrapebox να πραγματοποιήσει αναζήτηση σε όλους τους πιθανούς ιστότοπους στο διαδίκτυο. #Ξύσιμο .

Στη συνέχεια, εισαγάγετε ορισμένους τροποποιητές αναζήτησης στο πλαίσιο. Για αυτό το παράδειγμα, θα αναζητήσουμε όλα τα ιστολόγια γιόγκα που δέχονται καλεσμένους συγγραφείς. Για να γίνει αυτό, έχω εισαγάγει τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • “yoga” inurl:tag/guest
  • Τίτλος «γιόγκα»: «γράψε για εμάς»
  • Τίτλος "ανάρτηση επισκεπτών": "yoga"

Τέλος, κάντε κλικ στο «έναρξη συγκομιδής» και μέσα σε 20 δευτερόλεπτα θα έχετε πολλές πιθανές ευκαιρίες προοπτικής σύνδεσης. (Συγκέντρωσα 999 URL από τα ερωτήματά μου!).

Το ScrapeBox μπορεί να ξύνει σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP) με απίστευτα γρήγορο ρυθμό.

Το παραπάνω παράδειγμά μας ήταν η κατάργηση 119 διευθύνσεων URL ανά δευτερόλεπτο! Αυτό καθιστά τη μη αυτόματη διαδικασία συλλογής προοπτικών συνδέσμων μία προς μία πολύ πιο γρήγορη.

Λάβετε υπόψη ότι εάν επιλέξετε να κάνετε κάποια βαριά απόσυρση, θα πρέπει να λάβετε ιδιωτικούς διακομιστές μεσολάβησης για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το εργαλείο.

Βήμα 2: Καταργήστε τα διπλότυπα και εξαλείψτε τους πιθανούς κακούς συνδέσμους

Στη συνέχεια, θέλουμε να βελτιώσουμε την τεράστια λίστα αποτελεσμάτων μας και να αφαιρέσουμε ακατάλληλες προοπτικές. Το Scrapebox θα επιστρέψει πολλά διπλότυπα αποτελέσματα και το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι «να αφαιρέσουμε διπλότυπα url».

scrapebox-remove-duplicates

 

Στη συνέχεια, "αφαίρεση διπλότυπων τομέων". Αυτό το βήμα είναι πολύ πιο βάναυσο και πιθανότατα θα μειώσει το ξύσιμο σας κατά 40% ή περισσότερο.

Τέλος, θέλουμε να εξαλείψουμε άχρηστους ιστότοπους, όπως δωρεάν πλατφόρμες ιστολογίου. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω του excel ή να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση στο Scrapebox, στην ενότητα "Κατάργηση/Φίλτρο", επιλέξτε "αφαίρεση διευθύνσεων URL που περιέχουν":

  • wordpress.com
  • weebly
  • blogspot
  • blogger
  • tumblr
  • τετραγωνικός χώρος

Βήμα 3: Έλεγχος της αρχής σελίδας στο Scrapebox

Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν θέλουμε backlinks από ιστότοπους χαμηλής αρχής σελίδας. Θέλουμε ισχυρούς και έγκυρους ιστότοπους να συνδέονται με τον ιστότοπό μας.

Όταν ένας έγκυρος ιστότοπος ( π.χ. Forbes, Huffington Post ) συνδέεται με τον ιστότοπό σας, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ώθηση στον χυμό συνδέσμων σας. Λέει στην Google και στις μηχανές αναζήτησης ότι ο ιστότοπός σας είναι έγκυρος για να σας συνδέσει το Forbes / Huff Post.

Αυτό το ζουμερό backlink θα εκκινήσει το SEO σας.

Επομένως, όσο περισσότερα backlinks και όσο υψηλότερη είναι η εξουσία αυτών των backlinks που έχετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η εξουσία του τομέα σας. Και αυτός είναι ο #1 παράγοντας για τη βελτίωση της κατάταξής σας στο Google.

Τώρα, πρέπει να ελέγξουμε μαζικά τις μετρήσεις ισοτιμίας συνδέσμων των συγκεντρωμένων διευθύνσεων URL χρησιμοποιώντας το πρόσθετο «Page Authority» του Scrapebox.

Η ίδια αξία συνδέσμου είναι η εξουσία μιας ιστοσελίδας. Επίσης γνωστή ως αρχή σελίδας ή αρχή τομέα, η οποία είναι η εξουσία ολόκληρου του ιστότοπου. Όσο υψηλότερη είναι η αρχή της σελίδας, τόσο ισχυρότερο είναι το backlink.

Χρειαζόμαστε το MozRankπρόσθετο, και για αυτό θα πρέπει να εγγραφείτε για ένα δωρεάν ή επί πληρωμή κλειδί Mozscape API. Εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό και ανακτήστε το κλειδί API.

Το MozRank είναι μια βαθμολογία από 1–10 που μετρά τη δημοτικότητα συνδέσμων μιας διεύθυνσης URL.

Τώρα η δωρεάν έκδοση του Mozscape έχει καθυστέρηση 10 δευτερολέπτων, επομένως η πλήρης ανίχνευση μπορεί να διαρκέσει 30–50 λεπτά, ανάλογα με το πόσες διευθύνσεις URL έχετε συγκεντρώσει.

Αφήστε το Scrapebox να κάνει τη δουλειά του και αφού ολοκληρωθεί, θα έχετε τις μετρήσεις αρχής σελίδας όλων των διευθύνσεών σας URL — WHEEE!

Επίσης, μπορείτε να εξαγάγετε τα δεδομένα σε μορφή .csv χρησιμοποιώντας το κουμπί "εξαγωγή αποτελεσμάτων ως".

mozrank-scrapebox-checker

Μετά την εξαγωγή του αρχείου .csv, θέλετε να ταξινομήσετε τα δεδομένα σας.

  • Φιλτράρετε URL με 0 MozRank, αυτά είναι πιθανώς ιστολόγια χαμηλής ποιότητας

Οι διευθύνσεις URL που απομένουν θα πληρούν τα ελάχιστα ποιοτικά κριτήρια μας — έχουμε συνολικά 562 πιθανούς υποψήφιους συνδέσμους.

Τώρα πρέπει απλώς να τα ψάξουμε για να βρούμε τα καλά για προβολή.

scrapebox-link-propsecting

Βήμα 4: Βρείτε σχετικούς ιστότοπους με αναρτήσεις επισκεπτών χρησιμοποιώντας το ScreamingFrog

Μετά την απόξεση εκατοντάδων συνδέσμων, είναι απίθανο όλοι αυτοί να είναι σχετικοί, νόμιμοι προοπτικές σύνδεσης. Αυτό είναι ότανScreamingFrog SEO Spider μπαίνει το εργαλείο.

Θέλουμε να κοιτάξουμε τις σελίδες HTML που έχουμε καταργήσει νωρίτερα και να αναζητήσουμε αυτές τις συγκεκριμένες φράσεις:

  • γράψε για εμάς
  • συνεισφέρετε στο blog μας

Για να γίνει αυτό, θα ρυθμίσουμε ορισμένα προσαρμοσμένα φίλτρα στο ScreamingFrog.

φίλτρα screamingfrog-custom-search

Στη συνέχεια, ρυθμίστε το ScreamingFrog στη λειτουργία "Λίστα". Μεταβείτε στην επιλογή "Λειτουργία" -> "Λίστα".

screamingfrog-list-mode-tutorial

Τελικό βήμα: ανεβάστε νωρίτερα τις κατάλληλες διευθύνσεις URL από το φύλλο excel μας. Τώρα καθίστε αναπαυτικά και αφήστε το ScreamingFrog να κάνει τα μαγικά του.

screamingfrog urls επικόλληση μη αυτόματα φροντιστήριο

Αφού το ScreamingFrog ολοκληρώσει την επεξεργασία των διευθύνσεων URL, κάντε κλικ στην καρτέλα «Προσαρμοσμένο» στα δεξιά και θα λάβετε μια λίστα με προσαρμοσμένες φιλτραρισμένες διευθύνσεις URL.

Το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει 162 διευθύνσεις URL που περιέχουν το προσαρμοσμένο φίλτρο "γράψτε για εμάς". Από τις αρχικές μου 900+ διευθύνσεις URL, τις έχω φιλτράρει σε περισσότερους από 162 σχετικούς στόχους συνδέσμων — όλα μέσα σε λίγα λεπτά.

Προσαρμοσμένο φίλτρο ανάρτησης επισκεπτών screamingfrog

Τώρα λοιπόν έχουμε μια ωραία λίστα με 162 συνδέσμους στους οποίους μπορούμε να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε. Πρώτον, χρειαζόμαστε τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Το επόμενο εργαλείο μας για αυτό — Buzzstream.

Το Buzzstream είναι ένα φανταστικό εργαλείο δημιουργίας συνδέσμων για βελτιωμένη προσέγγιση. Δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερο εργαλείο εκεί έξω που να μπορεί να δημιουργήσει συνδέσμους τόσο αποτελεσματικά.

Τα χαρακτηριστικά που θα χρησιμοποιήσουμε:

  • Συλλογή στοιχείων επικοινωνίας
  • Επικοινωνήστε μέσω της διεπαφής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Buzzstream

Btw, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό για να το κάνετε αυτό, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό (δοκιμή 14 ημερών) που σας δίνει πλήρη πρόσβαση.

buzzstream-εισαγωγή διευθύνσεων URL

Στο Buzzstream, δημιουργήστε ένα νέο έργο και κάντε κλικ στο κουμπί «προσθήκη ιστοτόπων» και επιλέξτε «εισαγωγή από csv».

Τώρα μεταφορτώστε τις 162 διευθύνσεις URL που έχουν διαγραφεί και φιλτραριστεί από το ScreamingFrog στο Buzzstream. Μέσα σε 10–15 λεπτά, το Buzzstream θα έχει συγκεντρώσει μια λίστα με πληροφορίες επικοινωνίας από τους συνδέσμους του ιστότοπού σας.

Αυτό σας εξοικονομεί ημέρες εργασίας χτενίζοντας τους ιστότοπους για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. (Ήμουν εκεί, το έκανα. Δεν είναι διασκεδαστικό).

buzzstream-contact-details

Ορίστε, τελειώσαμε!!

Έτσι, αυτή η διαδικασία θα σας πάρει λιγότερο από μία ώρα. Τώρα, έχουμε συγκεντρώσει 160 στόχους συνδέσμων που σχετίζονται με εξειδικευμένες γνώσεις με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους, συμπεριλαμβανομένων των προφίλ κοινωνικών μέσων και των email. #ΝΑΙ!

Τώρα πρέπει απλώς να χρησιμοποιήσουμε τη διεπαφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Buzzstream για προβολή και να δημιουργήσουμε μερικούς ποιοτικούς συνδέσμους!

Εναλλακτικά, μπορείτε να αντιγράψετε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον δικό σας λογαριασμό email και να απευθυνθείτε σε αυτούς τους υποψήφιους με μη αυτόματο τρόπο έναν προς έναν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχετε μια πλούσια λίστα με ιστοτόπους ανάρτησης επισκεπτών που σχετίζονται με τη θέση σας και είναι πρόθυμοι να δεχθούν αναρτήσεις επισκεπτών.

Απευθυνθείτε σε αυτούς τους ιστότοπους, ζητήστε μια δημοσίευση επισκέπτη και ξεκινήστε να δημιουργείτε τους συνδέσμους σας!