Πώς να κερδίσετε χρήματα γράφοντας άρθρα

Είτε είστε επιδέξιος ανεξάρτητος συγγραφέας είτε αρχάριος χωρίς εμπειρία, ο καθένας μπορεί να κερδίσει χρήματα από τη σύνταξη άρθρων. Είναι μια μοντέρνα δουλειά σήμερα και οι άνθρωποι το κάνουν με πλήρη απασχόληση ή περιστασιακά. Μπορείτε να το κάνετε είτε για το δικό σας ιστολόγιο είτε να γράψετε άρθρα για χρήματα για έναν άλλο ιστότοπο. Ακολουθούν έξι υπέροχες ιδέες για τον τρόπο δημιουργίας εσόδων από τη γραφή.

Γιατί πρέπει να προσπαθήσετε να γράψετε για χρήματα

Η γραφή στο διαδίκτυο για χρήματα είναι τόσο δημοφιλής σήμερα επειδή επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν έναν ευέλικτο τρόπο ζωής και να εξακολουθούν να κερδίζουν τα προς το ζην. Εδώ είναι τα μεγαλύτερα οφέλη μιας τέτοιας εργασίας:

  • Είναι εύκολο να βρείτε δουλειά, καθώς υπάρχει πάντα ζήτηση για συγγραφείς, κυρίως, από διαδικτυακές επιχειρήσεις που πρέπει να ενημερώνουν συνεχώς περιεχόμενο στους ιστότοπούς τους.
  • Πληρώνει καλά. Οι μισθοί εξαρτώνται από τη θέση και τις δεξιότητες του συγγραφέα. Έτσι, η χρηματοδότηση, το κρυπτονόμισμα, τα ταξίδια, το ψηφιακό μάρκετινγκ και η εκπαίδευση μπορεί να είναι οι πιο κερδοφόρες θέσεις το 2021 .
  • Δεν απαιτούνται ακαδημαϊκά προσόντα για να ξεκινήσετε. Υπάρχουν πολλά μαθήματα και βιβλία στο διαδίκτυο και στα καταστήματα που μπορούν να σας διδάξουν να γράφετε από την αρχή.  
  • Υπάρχει πάντα μια ποικιλία θεμάτων για να ξεφύγετε από την εξαντλητική ρουτίνα και να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στην πορεία.
  • Μπορείτε να εργαστείτε από οπουδήποτε στον κόσμο και ακόμη να ταξιδέψετε στο μεταξύ.
  • Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρόνο μετακινούμενοι από το σπίτι στην εργασία και το αντίστροφο.
  • Ανάλογα με τη χώρα, μπορείτε να απολαύσετε φορολογικά πλεονεκτήματα ως ανεξάρτητος εργολάβος ή ελεύθερος επαγγελματίας.

Οι καλύτερες ιδέες για να κερδίσετε χρήματα γράφοντας άρθρα

Για να πληρωθείτε για να γράψετε άρθρα, θα πρέπει να ξεκινήσετε από κάπου, να αποκτήσετε δεξιότητες και γνώσεις, να δημιουργήσετε μια πελατειακή βάση και φήμη και να μπορείτε να κερδίζετε περισσότερα με το χρόνο. Ποιες είναι οι επιλογές για τη σύνταξη άρθρων με χρήματα ;

1. Γράφοντας για το ιστολόγιό σας

Η δημιουργία του δικού σας ιστολογίου είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική και δεν θα κερδίσετε χρήματα γράφοντας άρθρα αμέσως. Και η ίδια η συγγραφή δεν θα αποφέρει έσοδα, εκτός εάν δημιουργείτε έσοδα από τον ιστότοπο με μάρκετινγκ συνεργατών και δημοσιεύσεις με χορηγία ή πουλώντας το δικό σας προϊόν.

Από την άλλη πλευρά, μόλις το ιστολόγιο διαθέτει αρκετά υλικά, θα συνεχίσει να παράγει χρήματα χωρίς μεγάλη προσπάθεια από μέρους σας. 

Πόσα μπορείτε να κερδίσετε; Για παράδειγμα, ένας ταξιδιωτικός μπλόγκερ Matt Kepnes από το Nomadic Matt έβγαζε περίπου 750.000 δολάρια ετησίως το 2017 και ο Johnny Ward καυχιόταν ότι κέρδιζε έως και 25.000 δολάρια το μήνα το 2019. Αυτοί είναι αξιόπιστοι συγγραφείς, αλλά οι αρχάριοι μπορούν επίσης να δημιουργήσουν κάποιο εισόδημα. Συνήθως, χρειάζεται περίπου ένας χρόνος για να ξεκινήσετε να κερδίζετε $ 1.000 - $ 1.500 το μήνα . Για παράδειγμα, το Two Scots Abroad ξεκίνησε το 2018 και κατάφερε να αποκτήσει πάνω από 10.000 followers σε μόλις ένα χρόνο. 

Για να εξασφαλίσετε μια καλή αρχή , επιλέξτε μια αξιόπιστη πλατφόρμα ιστολογίου, επιλέξτε μια κερδοφόρα θέση, επιλέξτε ένα ελκυστικό όνομα τομέα που οι άνθρωποι θα μπορούσαν εύκολα να απομνημονεύσουν και ξεκινήστε να δημιουργείτε περιεχόμενο . Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε τον ιστότοπο στην πορεία για να βελτιώσετε την ανιχνευσιμότητά του τόσο για τους χρήστες όσο και για τις μηχανές αναζήτησης και να δημιουργήσετε έσοδα από το περιεχόμενο με το μάρκετινγκ συνεργατών . Για παράδειγμα, με το Travelpayouts μπορείτε να προωθήσετε διάφορες προσφορές στη ταξιδιωτική εξειδίκευση και να αποσύρετε τα κέρδη σας με μία μόνο πληρωμή.

Πληρώνεται για να γράφει

Για να κερδίσετε γρηγορότερα έσοδα από τη γραφή σκεφτείτε να πάρετε μια ελεύθερη εργασία ή να προετοιμάσετε μια χορηγούμενη ανάρτηση. Παρακάτω, θα μάθετε πώς μπορείτε να βρείτε ανεξάρτητες πλατφόρμες, ιστολόγια που αναζητούν συγγραφείς ή διαφημιστές για συνεργασία. 

2. Ελεύθερες πλατφόρμες

Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα γράφοντας online με ελεύθερες πλατφόρμες. Αυτές είναι αγορές όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προφίλ και να βρείτε πελάτες. Οι περισσότερες πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο και να συλλέξετε σχόλια από τους πελάτες. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ασφαλής διαδικασία πληρωμής. Από την άλλη πλευρά, οι ελεύθερες πλατφόρμες χρεώνουν τέλη στους συγγραφείς, τους πελάτες ή και τους δύο. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε τους όρους και τις προϋποθέσεις. 

Πού μπορείτε να βρείτε δουλειά;

  • Το iWriter προσφέρει διάφορους τύπους περιεχομένου και θεμάτων για να κερδίσετε χρήματα γράφοντας στο διαδίκτυο. Μπορείτε να ξεκινήσετε από $ 1,40 ανά 150 λέξεις και να κερδίσετε έως $ 80 ανά 500 λέξεις. Ωστόσο, θα πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 20 $ την εβδομάδα για να πληρωθείτε. Διαφορετικά, τα χρήματά σας θα καούν.
τιμολόγηση iWriter
  • Το FlexJobs διαθέτει όλα τα είδη ανεξάρτητων εργασιών, προσβάσιμα μόνο με συνδρομή (από 6,95 $ ανά μήνα).
  • Το Blogging Pro προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στους εργοδότες, αλλά δεν τους επαληθεύει από την άλλη πλευρά. Οι μισθοί διαφέρουν πολύ. Κατά μέσο όρο, μπορείτε να λάβετε από $ 30 έως $ 50 ανά ώρα ως συγγραφέας περιεχομένου. 

3. Ιστολόγια που αναζητούν συγγραφείς

Μια άλλη επιλογή πληρωμής για τη σύνταξη άρθρων είναι η απευθείας συνεργασία με ιστότοπους που αναζητούν συγγραφείς. Αυτές είναι συνήθως μεγάλες πλατφόρμες με μεγάλη κοινότητα που δημοσιεύουν νέες δημοσιεύσεις σε καθημερινή βάση.

Για παράδειγμα, το περιοδικό Backpacker δέχεται άρθρα σχετικά με πεζοπορία, σακίδιο πλάτης, ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και προορισμούς. Προσφέρει 0,40 $ - πάνω από 1,00 $ ανά λέξη. Το Great Escape Publishing ζητά δημοσιεύσεις και περιεχόμενο που σχετίζεται με το ταξίδι και διδάσκει στους ανθρώπους πώς να κερδίζουν χρήματα για να γράφουν άρθρα σχετικά με ταξίδια, blogging, φωτογραφίες κ.λπ. Μπορείτε να κερδίσετε από $ 50 έως $ 200 ανά ανάρτηση.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα, καθώς το Διαδίκτυο είναι άφθονο σε ιστολόγια που αναζητούν συγγραφείς . 

4. Υπηρεσίες γραφής άρθρων

Σε αντίθεση με τις ελεύθερες πλατφόρμες, οι υπηρεσίες γραφής άρθρων λειτουργούν ως μεσολαβητής και έχουν περισσότερο έλεγχο στα έργα. Η αμοιβή σας θα είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι εάν συνεργαζόσασταν απευθείας με έναν πελάτη, αλλά είναι επίσης εγγυημένη, ακόμη και αν υπήρξε πρόβλημα με έναν πελάτη. Και πιθανότατα θα έχετε μια σταθερή ροή εργασίας, καθώς οι μεγάλες υπηρεσίες είναι πιο αξιόπιστες στα μάτια των πελατών από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αρχική σελίδα WriterAccess

Το WriterAccess καλωσορίζει συγγραφείς, συντάκτες, στρατηγικούς περιεχομένου και μεταφραστές και τους βρίσκει ένα έργο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Θα λάβετε το 70% των κερδών, με ποσοστό πληρωμής 2,8–7 $ για τη λέξη και δύο πληρωμές ανά μήνα. Για να εγγραφείτε στην κοινότητα, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ και να περάσετε ένα τεστ επάρκειας. Υπάρχει επίσης μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη εικόνων, βίντεο και προτύπων για να βοηθήσει τους συγγραφείς να παραδώσουν κορυφαίο υλικό.

Αρχική σελίδα textbroker

Το Textbroker είναι μια άλλη εξαιρετική υπηρεσία, που προσφέρει από 0,7 σεντ έως 5 σεντ ανά λέξη. Μπορείτε να γράψετε μόνοι σας ή να συνεργαστείτε με άλλους συγγραφείς για ένα μεγαλύτερο έργο. Για να ξεκινήσετε να εργάζεστε, θα πρέπει να υποβάλετε ένα δείγμα ανάρτησης, να βαθμολογηθείτε και στη συνέχεια να μπορείτε να επιλέξετε έργα βάσει της βαθμολογίας σας. Σημειώστε ότι το Textbroker δέχεται συγγραφείς μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

5. Αναρτήσεις με χορηγία

Μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από τις δεξιότητες γραφής και να προωθήσετε το δικό σας ιστολόγιο ταυτόχρονα, δημιουργώντας χορηγίες για άλλες μάρκες: άρθρα, προσφορές, ανακοινώσεις, λίστες, βίντεο, infographics και άλλα.

Σε αντάλλαγμα, η εταιρεία θα πληρώσει μετρητά ή θα σας ανταμείψει με δωροκάρτες, δωρεάν δείγματα προϊόντων κ.λπ. Γενικά, μπορείτε να λάβετε $ 150- $ 800 ανά περιεχόμενο χορηγίας όταν συνεργάζεστε με υπηρεσίες όπως το Cooperatize ή το PayPerPost .

Εάν θέλετε να εκτιμήσετε μόνοι σας την τιμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο :

Τύπος

6. Γράφοντας διαγωνισμούς

Η συμμετοχή σε διαγωνισμό συγγραφής είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να πληρωθείτε για να γράψετε άρθρα στο σπίτι. Δεν είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος για να κερδίσετε χρήματα, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε. Τέτοιοι διαγωνισμοί συνήθως καλύπτουν ένα συγκεκριμένο είδος ή θέμα - μυθοπλασία, μη λογοτεχνία, ποίηση κ.λπ. Οι συγγραφείς του πιο σχετικού και ελκυστικού περιεχομένου παίρνουν βραβεία. 

Για παράδειγμα, μπορείτε να λάβετε μέρος στον Διαγωνισμό Ταξιδιωτικής Γραφής από το Nowhere Magazine και να έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε $ 1.000. Κοιτάξτε ολόκληρη τη λίστα με έγκυρους διαγωνισμούς γραφής για να επιλέξετε την εκδήλωση που ταιριάζει με τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας.

Finallyρθε επιτέλους η ώρα να αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα με το γράψιμο

Μη διστάσετε να κερδίσετε χρήματα γράφοντας. Το κόλπο είναι απλώς να επιλέξετε την αρχή αποκτώντας δεξιότητες. Εάν είστε πρωτάρης, γιατί να μην δημιουργήσετε ένα δικό σας ιστολόγιο και να ασκηθείτε μέχρι να έχετε ένα καλό επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης ή να εγγραφείτε σε υπηρεσίες σύνταξης άρθρων.

Οι πιο έμπειροι συγγραφείς μπορούν εύκολα να υποβάλουν αίτηση για υψηλότερο ποσοστό με τέτοιες υπηρεσίες ή να δημιουργήσουν ένα προφίλ σε ελεύθερες πλατφόρμες και να συνεργαστούν απευθείας με πελάτες.