Τι είναι το White Hat SEO;

Ο όρος "White Hat SEO" αναφέρεται σε τακτικές SEO που είναι σύμφωνες με τους όρους και τις προϋποθέσεις των μεγάλων μηχανών αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της Google.

Το SEO των λευκών καπέλων είναι το αντίθετο από το SEO για το μαύρο καπέλο . Γενικά, το SEO με λευκό καπέλο αναφέρεται σε οποιαδήποτε πρακτική που βελτιώνει την κατάταξη αναζήτησής σας σε μια σελίδα αποτελεσμάτων μηχανής αναζήτησης ( SERP ), διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα του ιστότοπού σας και παραμένοντας εντός των όρων παροχής υπηρεσιών των μηχανών αναζήτησης. Αυτές οι τακτικές παραμένουν εντός των ορίων όπως ορίζονται από την Google. Παραδείγματα SEO λευκού καπέλου περιλαμβάνουν:

  • Προσφέροντας ποιοτικό περιεχόμενο και υπηρεσίες
  • Γρήγοροι χρόνοι φόρτωσης ιστότοπου και φιλικότητα προς κινητά
  • Χρησιμοποιώντας περιγραφικές μετα-ετικέτες πλούσιες σε λέξεις-κλειδιά
  • Κάνοντας τον ιστότοπό σας εύκολη στην πλοήγηση

Αντίθετα, τα παραδείγματα SEO μαύρου καπέλου περιλαμβάνουν την αγορά συνδέσμων ή τη χρήση παραπλανητικών τεχνικών απόκρυψης απόκρυψης. Οποιαδήποτε τακτική που θεωρείται παραπλανητική ή επιβλαβής για τους καταναλωτές θα χαρακτηρίζεται ως μαύρο καπέλο. Οι τακτικές των μαύρων καπέλων είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και, καθώς εξελίσσονται οι αλγόριθμοι της Google , όλο και λιγότερο πιθανό να λειτουργήσουν.

Γιατί είναι σημαντικές οι τεχνικές SEO White Hat;

Αν δεν συμμετάσχετε μόνο σε πρακτικές SEO White Hat μπορεί να αποκλειστεί ο ιστότοπός σας από την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης.

Ως η νούμερο ένα μηχανή αναζήτησης, το Google επισκέπτονται δισεκατομμύρια άνθρωποι την ημέρα και κάθε επίσκεψη παρουσιάζει τη δυνατότητα για τον ιστότοπό σας να ανακαλυφθεί από έναν νέο χρήστη.

Το Google είναι μια αναμφισβήτητα ισχυρή πηγή επισκεψιμότητας στον ιστότοπό σας και η απαγόρευση μπορεί να οδηγήσει σε δραστική πτώση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου, ακόμη και των επιχειρήσεων. Σκεφτείτε όλη τη δουλειά που πηγαίνει στον ιστότοπό σας και, στη συνέχεια, σκεφτείτε πώς θα ήταν να αποκλειστείτε από τη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείται πιο συχνά στο Διαδίκτυο. Το χειρότερο είναι ότι από τη στιγμή που θα αποκλειστείτε από το Google, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα σας επαναλάβουν στη λίστα. Μια ισόβια απαγόρευση από την Google θα είχε τεράστιες συνέπειες.

Γιατί να το ρισκάρω; Δείτε μια πλήρη περιγραφή των εγκεκριμένων από την Google τεχνικών SEO στις Οδηγίες για Webmasters . Οι πόροι για Webmaster της Google είναι το ιδανικό μέρος για να μάθετε πρακτικές SEO με λευκό καπέλο της Google.

Πρέπει να εφαρμόσετε μεθόδους SEO White Hat;

Οπωσδηποτε! Η εφαρμογή πρακτικών SEO White Hat είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε έναν ηθικό, βιώσιμο επιτυχημένο ιστότοπο και επιχείρηση.

Εδώ είναι μερικά από τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να βεβαιωθείτε ότι οι μέθοδοι SEO σας είναι αυστηρά λευκό καπέλο.

Προσφέρετε ποιοτικό περιεχόμενο και υπηρεσίες

Δημιουργήστε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας που καλύπτει τις ανάγκες των επισκεπτών σας και βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων τους. Χρησιμοποιήστε εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών SEO για να ανακαλύψετε τις πιο σχετικές λέξεις-κλειδιά για τις οποίες πρέπει να βελτιστοποιηθεί το περιεχόμενο του ιστότοπού σας.

Στη συνέχεια, εστιάστε στη χρήση αυτών των λέξεων-κλειδιών σε εξαιρετικό περιεχόμενο , όπως άρθρα και βίντεο, που ταιριάζουν με την πρόθεση της λέξης-κλειδιού και του τελικού χρήστη σας.

Χρησιμοποιήστε περιγραφικές μετα-ετικέτες εμπλουτισμένες με λέξεις-κλειδιά

Ακολουθήστε τις βέλτιστες πρακτικές κατά τη δημιουργία μετα-περιγραφών για κάθε σελίδα στον ιστότοπό σας για να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης και τους χρήστες να ανακαλύψουν το περιεχόμενό σας.

Κάντε τον ιστότοπό σας εύκολο στην πλοήγηση

Να είστε προσεκτικοί όταν οργανώνετε την Αρχιτεκτονική Πληροφοριών του ιστότοπού σας Οι ιστότοποι που είναι εύκολο να μετακινηθούν από τους χρήστες τείνουν να έχουν καλύτερη απόδοση και στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.