Τις τελευταίες δεκαετίες, το blogging έχει μετατραπεί σε έναν κερδοφόρο τρόπο για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν είναι το πιο εύκολο λόγω του ανταγωνισμού και ενός ευρέος συνόλου δεξιοτήτων που απαιτούνται για να ξεχωρίσετε και να προσελκύσετε κοινό. Σε αυτήν την ανάρτηση, έχουμε συγκεντρώσει 12 βασικές δεξιότητες σε διαφορετικούς τομείς, από το μάρκετινγκ και το SEO έως την επεξεργασία φωτογραφιών/βίντεο, που θα σας βοηθήσουν να διαπρέψετε και να αναπτύξετε το ιστολόγιό σας.

Γιατί να γίνεις blogger

Το blogging είναι ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία που διατίθενται για την οικοδόμηση της online επωνυμίας σας και πολλά άλλα. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει:

  1. Συγκεντρώστε πιστούς ακόλουθους.
  2. Μοιραστείτε τη φωνή σας και κάντε μια κοινωνική αλλαγή.
  3. Δημιουργήστε εισόδημα μέσω διαφημίσεων και μάρκετινγκ θυγατρικών.
  4. Αναπτύξτε την επωνυμία σας αυξάνοντας τη φήμη σας στον τομέα.
  5. Βελτιώστε τις επικοινωνιακές σας δυνατότητες και βοηθήστε να δικτυωθείτε.
  6. Μοιραστείτε εμπειρίες, γνώσεις και εργαστείτε με ένα ευρύτερο κοινό. 

Ωστόσο, το blogging καλλιεργεί την αίσθηση του ανταγωνισμού. Πρέπει λοιπόν να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους για να πετύχεις. Παρακάτω, θα βρείτε 12 δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερος blogger.

12 σημαντικές δεξιότητες blogging

Πώς μπορώ να γίνω επιτυχημένος blogger; Για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο, θα πρέπει να κατακτήσετε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων. Εδώ είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά. 

1. Πάθος

Ένας παθιασμένος και επιδέξιος blogger θα έχει πάντα κορυφαίας ποιότητας και ελκυστικές αναρτήσεις απλώς και μόνο επειδή είναι ενθουσιώδεις και γνώστες του θέματος. Το πάθος θα κάνει την έρευνα και τη γραφή σας πιο προσιτή και ευχάριστη τόσο για εσάς όσο και για τους αναγνώστες σας.

Από την άλλη πλευρά, η δημιουργία αναρτήσεων για πράγματα που δεν σας ενδιαφέρουν θα είναι πιο χρονοβόρα και αγχωτικό. Το να πιέζετε τον εαυτό σας να γράψει για τέτοια θέματα θα είναι επίσης πιο δύσκολο μακροπρόθεσμα.

2. Γράψιμο

Για να προσελκύσετε και να προσελκύσετε νέους οπαδούς, πρέπει να βρείτε νέες ιδέες για αναρτήσεις ιστολογίου , να γράψετε μοναδικό περιεχόμενο και να δημιουργήσετε εντυπωσιακούς τίτλους και τίτλους . Επιπλέον, είναι σημαντικό να δομείτε σωστά τα κείμενά σας. Σιγουρέψου ότι:

  • Βάλτε τίτλους και υπότιτλους για να δημιουργήσετε μια ιεραρχία για το υλικό κειμένου.
  • Χωρίστε το κείμενο σε παραγράφους για να το κάνετε ευανάγνωστο.
  • Προσθέστε εικόνες, πίνακες, σχήματα ή βίντεο για να διαφοροποιήσετε το περιεχόμενό σας.
  • Χρησιμοποιήστε επιλογές μορφοποίησης όπως λίστες ελέγχου, αριθμημένες ή λίστες κουκκίδων κ.λπ.
  • Προσθέστε μια παρότρυνση για δράση στις αναρτήσεις ή τα άρθρα σας, εάν σκοπεύετε να κάνει κάτι το κοινό σας αφού διαβάσει. 

Λοιπόν, πώς μπορείτε να γίνετε επαγγελματίας blogger; Εάν επιθυμείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στη γραφή, μπορείτε να παρακολουθήσετε εξειδικευμένα μαθήματα γραφής:

  1. Masterclass: Malcolm Gladwell Teaches Writing . Εδώ θα μάθετε την τέχνη της αφήγησης, πώς να κάνετε έρευνα, να προσελκύετε το κοινό σας κ.λπ. Μπορείτε να εγγραφείτε στα μαθήματα στον ιστότοπο Masterclass με 15 $ μηνιαίως.
  2. Μαθήματα όπως το Copyhackers "The Ultimate Guide to No-Pain Copywriting" θεωρούνται απαραίτητα για κάθε copywriter. Αυτό το μάθημα έχει πολλές φόρμουλες αποτελεσματικής ανταλλαγής μηνυμάτων και μπορεί να είναι χρήσιμο για το ιστολόγιό σας.
  3. Ο Καλοφαγωμένος Συγγραφέας θα σας διδάξει την τέχνη της επιχειρηματικής γραφής. Επιπλέον, είναι προσβάσιμες εξαιρετικές πηγές, όπως μοτίβα χρήσης και σεμινάρια για το πώς να ξεκινήσετε μια καριέρα συγγραφής κειμένων. 
  4. Μαθήματα για Coursera , Udemy ή Edx . Για να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας στη γραφή, μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν ή επί πληρωμή μαθήματα εδώ. Εάν πληρώσετε για ένα μάθημα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό μετά την ολοκλήρωση και, για παράδειγμα, θα το αναδημοσιεύσετε στα κοινωνικά δίκτυα ή στο ιστολόγιό σας για να δείξετε την εμπειρία σας.

3. Επιμέλεια

Η διόρθωση και η προσεκτική ματιά στις λεπτομέρειες είναι εξίσου σημαντικά με την ορθογραφία και τη γραμματική. Για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε το σύνολο των δεξιοτήτων επεξεργασίας σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  • Εξοπλιστείτε με βοηθούς κειμένου όπως Grammarly , Wordtune ή Linguix .
  • Διατηρήστε αξιόπιστους οδηγούς στυλ στη διάθεσή σας (όπως το Chicago Manual of Style ) ή το Thesaurus (για παράδειγμα, Power Thesaurus ).
  • Πριν επεξεργαστείτε το αντίγραφο, διαβάστε το.
  • Επεξεργαστείτε το περιεχόμενο περνώντας από κάθε γραμμή για να ελέγξετε τις βασικές αρχές της ορθογραφίας, της γραμματικής και της σύνταξης.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε να γράφετε με παθητική φωνή και προτιμήστε μια ενεργητική.
  • Όπου είναι δυνατόν, συντομεύστε μεγάλες προτάσεις.
  • Επεξεργαστείτε ξεχωριστά το κείμενο, τη δομή και τη γραμματική.
  • Κάντε ένα διάλειμμα μετά τη διαδικασία επεξεργασίας και επανεξετάστε το.

Πώς να γίνεις επαγγελματίας blogger; Μπορείτε να αποκτήσετε ένα σύνολο δεξιοτήτων επεξεργασίας παρακολουθώντας μαθήματα. Παρακάτω θα βρείτε τις πλατφόρμες με εκπαίδευση που σχετίζεται με το μοντάζ:

  1. Coursera ;
  2. Udemy ;
  3. CIEP .

4. SEO 

Η κατανόηση των κατατάξεων της Google και των ιδιαιτεροτήτων τους είναι ευεργετική για να γίνετε δημοφιλής blogger και να δημιουργήσετε κέρδη. Μελετήστε και ανακαλύψτε πώς να αναγνωρίζετε λέξεις-κλειδιά και να τις συμπεριλάβετε στο κείμενό σας . Είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίσετε πώς σας εξυπηρετούν οι ετικέτες κεφαλίδας και πώς να δημιουργείτε αποτελεσματικούς τίτλους και μετα-ετικέτες (λέξεις-κλειδιά, σύμβολα). 

Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πολλά ψηφιακά όργανα και αναλυτικές πηγές που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, το WordPress παρέχει προσαρμοσμένα πρόσθετα SEO για να ενισχύσει το ιστολόγιό σας.

Πού να μάθετε τις δεξιότητες SEO; Για να κατανοήσετε καλά τις βασικές αρχές SEO, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα ακόλουθα μαθήματα:

  1. SEO Foundations από το LinkedIn Learning . Ως ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης, αυτό το μάθημα σας δίνει τόσο τις κύριες όσο και τις βελτιωμένες έννοιες του SEO. Για εκμάθηση, το μάθημα είναι δωρεάν, αλλά για την απόκτηση πιστοποιητικού, πρέπει να πληρώσετε για μια συνδρομή .
  2. Εξειδίκευση βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης από την Coursera . Όπως και το προηγούμενο μάθημα, αυτό ξεκινά με ένα σεμινάριο για τα βασικά του SEO και στη συνέχεια πηγαίνει σε πιο προηγμένες τεχνικές.
  3. SEO 2021: Ολοκληρωμένη εκπαίδευση SEO + SEO για ιστότοπους WordPress από την Udemy . Χρησιμοποιώντας το WordPress ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, αυτό το μάθημα σάς διδάσκει πώς να φτάσετε στις κορυφαίες βαθμολογίες στην Αναζήτηση Google και να αυξήσετε οργανικά την επισκεψιμότητά σας.

5. Μάρκετινγκ

Το μάρκετινγκ και το blogging είναι αδιαχώριστα. Επιπλέον, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους bloggers, καθώς μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν επισκεψιμότητα, να συνδεθούν με πιθανούς συνεργάτες και να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο.

Η διαδικασία δοκιμής διαφόρων στρατηγικών μάρκετινγκ και ανάλυσης των αποτελεσμάτων τους είναι συχνά το κλειδί για την επάρκεια μάρκετινγκ. 

Επιπλέον, το μάρκετινγκ απαιτεί αυτές τις συμπληρωματικές δεξιότητες και γνώσεις:

  • Γνωρίζοντας τις αρχές του SEO.
  • Αποτελεσματική χρήση των κοινωνικών δικτύων. Η δικτύωση, η διαφήμιση και η εξερεύνηση της περιοχής ενδιαφέροντός σας είναι όλα δυνατά με τη βοήθειά τους.
  • Email marketing. Είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε το σωστό εργαλείο μάρκετινγκ μέσω email (όπως Zoho , ConvertKit , GetResponse κ.λπ.) για να προσεγγίσετε έναν πιο σημαντικό αριθμό συνδρομητών.
  • Δικτύωση και ιστολόγιο επισκεπτών. Αυτό αυξάνει την προβολή, την κατάταξη SEO και την ανάπτυξη δικτύου.
  • Διαφοροποίηση του περιεχομένου του ιστολογίου σας. 
  • Αναλύοντας τους ανταγωνιστές σας. Μάθετε ποιες μέθοδοι λειτουργούν για αυτούς και εάν μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε επίσης.

Πώς να γίνεις διάσημος μπλόγκερ; Μερικοί άνθρωποι δεν είναι γεννημένοι διαφημιστές και πρέπει να βρουν πώς να προωθήσουν τον εαυτό τους. Αλλά για κάποιους, το μάρκετινγκ τους έρχεται φυσικά και αυτή η δραστηριότητα δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Ευτυχώς, ορισμένες τάξεις μπορεί να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε αυτές τις δεξιότητες:

  1. Μάθημα Digital Marketing από την Google . Το μάθημα θα προσφέρει μια περίληψη του ψηφιακού μάρκετινγκ και της αλληλεπίδρασης των διαφόρων στοιχείων.
  2. Διαδικτυακό μάθημα μάρκετινγκ από το Hubspot . Κατά τη διάρκεια αυτού του προγράμματος, θα ανακαλύψετε το Inbound Marketing, το Content Marketing, το Email Marketing, το Social Media Marketing και το Contextual Marketing.
  3. Το Udemy Digital Marketing Course από την Udemy περιλαμβάνει τα πάντα, από τη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως το μάρκετινγκ ιστοτόπων.
  4. Το διαδικτυακό μάθημα μάρκετινγκ από την Copyblogger θα σας διδάξει πώς να γράφετε διαφημιστικά αντίγραφα, άρθρα, σελίδες προορισμού και άλλο συναρπαστικό περιεχόμενο.

6. Δικτύωση

Ο blogger που χρειάζεται χρόνο για να συνδεθεί με άλλους ειδικούς στην εξειδικευμένη αγορά είναι πάντα πιο πιθανό να αυξήσει το κοινό και να δημιουργήσει έσοδα από το ιστολόγιό του. Για να ενισχύσετε το ιστολόγιό σας, να δημιουργήσετε μια κοινότητα και να δικτυωθείτε με αυτούς που έχουν έρθει πριν από εσάς.

Θα πρέπει να τηρήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Συμμετέχετε σε διαδικτυακά σεμινάρια (κατά προτίμηση στη θέση σας).
  • Σχολιάστε τα ιστολόγια στη θέση. Ο σχολιασμός σε άλλα ιστολόγια είναι ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα δίκτυο. Αφήστε διορατικές ή χρήσιμες παρατηρήσεις και πιθανότατα θα σας προσέξουν.
  • Συμμετέχετε σε ένα podcast. Συχνά, οι άνθρωποι ακούν podcast ενώ μετακινούνται ή κάνουν δουλειές του σπιτιού. Μπορείτε να διευρύνετε πολύ το κοινό σας εάν συμμετέχετε ως καλεσμένος σε ένα δημοφιλές podcast.
  • Οργανώστε εκδηλώσεις με ηγέτες σκέψης στον τομέα σας.
  • Παρέχετε μια γνώμη εμπειρογνωμόνων καθώς και συμμετοχή σε συνέδρια. Μπορεί να έχετε πολύτιμα μαθήματα να μοιραστείτε με άλλους εάν γράφετε ένα ιστολόγιο με βάση τις εμπειρίες σας. Και ο καλύτερος τρόπος για την επέκταση ενός δικτύου είναι να μιλήσετε σε συνέδρια και να κατευθύνετε το κοινό στο ιστολόγιό σας.
  • Συμμετέχετε σε εξειδικευμένες κοινότητες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα φόρουμ ( Travelpoint ή Fodor's Travel Talk Forums ), ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ( ταξιδιωτικά subreddits στο Reddit ή ομάδες Facebook ) κ.λπ., και να απευθυνθείτε σε άτομα για δικτύωση.
  • Ελάτε σε επαφή με τα άτομα που έχετε αναφέρει στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας. Μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για να δημιουργήσετε επαφές και να μοιραστείτε το περιεχόμενό σας.

Πώς μπορούν οι επίδοξοι webmasters να γίνουν επιτυχημένοι bloggers; Υπάρχει χρήσιμο υλικό από το Courses&PD ή ένα podcast από το SmartBlogger που δίνει συμβουλές για το πώς να δικτυωθείτε αποτελεσματικά. Επίσης, μπορείτε να βρείτε άρθρα που αναφέρουν τις βέλτιστες πρακτικές δικτύωσης στο ιστολόγιό μας.

7. Αναλυτικές δεξιότητες

Το Analytics είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την παρακολούθηση της απόδοσης του ιστότοπού σας, των καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των καμπανιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ίσως θέλετε να δείτε μερικά εργαλεία και να εξερευνήσετε τα στατιστικά. Επιπλέον, το να γνωρίζει πώς να ερμηνεύει και να αξιολογεί τα αναλυτικά στοιχεία είναι επίσης μια δεξιότητα που απαιτείται για έναν blogger.

Για παράδειγμα, εάν εκκινήσετε το Google Analytics, μπορεί να μπερδευτείτε από τις πληροφορίες που εμφανίζονται. Θα βοηθούσε εάν σκεφτόσασταν πόσοι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας, πόσο χρόνο αφιερώνουν, από πού προέρχονται οι χρήστες και πώς βρίσκουν τον ιστότοπό σας.

Πώς γίνεσαι επιτυχημένος blogger; Ακολουθούν ορισμένα μαθήματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε αναλυτικές δεξιότητες:

  1. Analytics Academy από την Google ;
  2. Google Analytics για Blogger και ιδιοκτήτες περιεχομένου .
  3. Ανάλυση ανταγωνιστών – Έρευνα ανταγωνιστών και αγορών επιρροής .

8. Σχεδιασμός και επεξεργασία φωτογραφίας/βίντεο

Ένα οπτικό στοιχείο είναι απαραίτητο για ένα blog και η ικανότητά σας να κρίνετε μεταξύ καλού και κακού σχεδίου είναι εξίσου σημαντική. Ένας blogger θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος στην επεξεργασία εικόνων και βίντεο χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών/βίντεο και στη βελτιστοποίηση φωτογραφιών. Ένα ιστολόγιο που χρησιμοποιεί βελτιστοποιημένες εικόνες μπορεί να κατατάσσεται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης και να αυξάνει την επισκεψιμότητα. Το να γνωρίζετε από πού να τραβήξετε φωτογραφίες είναι επίσης το κλειδί για την αποφυγή λογοκλοπής.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να γίνετε πιο επιτυχημένος blogger σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχουν πολλά μαθήματα όπου μπορείτε να μάθετε ή να βελτιώσετε τις δεξιότητες σχεδιασμού και επεξεργασίας φωτογραφιών/βίντεο. Θα τα βρείτε παρακάτω:

  1. Απόλυτο μάθημα σχεδίασης ιστοσελίδων από το Webflow University . Θα σας διδάξει πώς να χρησιμοποιείτε ετικέτες και κλάσεις σε HTML και να δημιουργείτε ένα σχέδιο σελίδας χρησιμοποιώντας στοιχεία όπως κοντέινερ, divs, flexboxes και πλέγματα. Μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις για να φτιάξετε το ιστολόγιό σας ή ακόμα και τον ιστότοπό σας.
  2. Η Επεξεργασία Φωτογραφιών με Ελεύθερο Λογισμικό θα σας διδάξει πώς να χρησιμοποιείτε διάφορα εργαλεία επεξεργασίας όπως Pizart, Darktable, Photoscape, Adobe Spark ή Canva για να επεξεργάζεστε εικόνες για την επιχείρησή σας.
  3. Επεξεργασία βίντεο με το Adobe Premiere Pro για αρχάριους . Αυτό το μάθημα θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε τις δημιουργικές σας ιδέες σε όμορφα βίντεο με το Adobe Premiere Pro. 

9. Ισχυρή αυτοπειθαρχία και διαχείριση χρόνου

Για να πετύχει ένα ιστολόγιο, είναι σημαντικό να παρέχει συχνό και συνεπές περιεχόμενο. Ο προγραμματισμός των αναρτήσεων του ιστολογίου σας εκ των προτέρων και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος κατά τη σύνταξη και τη δημοσίευσή του θα είναι πολύ βολικό. Για αυτό, είναι απαραίτητο να καλλιεργήσετε την αυτοπειθαρχία, και εδώ είναι μερικές συμβουλές:

  • Θέστε σαφείς στόχους και σχεδιάστε το περιεχόμενο του ιστολογίου σας για ένα μήνα περίπου μπροστά
  • Υπολογίστε πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε στο blogging κάθε εβδομάδα/μήνα
  • Φροντίστε να απομονώνεστε από περισπασμούς όταν εργάζεστε στο ιστολόγιό σας
  • Επιβραβεύστε τον εαυτό σας για την ολοκλήρωση των στόχων

Πώς μπορείς να γίνεις επιτυχημένος blogger; Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε διαδικτυακά μαθήματα αφιερωμένα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοπειθαρχίας και διαχείρισης χρόνου:

  • Εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά θα σας διδάξει να κυριαρχήσετε στη ρύθμιση στόχων, την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, τον προγραμματισμό και την ανάθεση για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις διαχείρισης χρόνου και να βελτιώσετε την παραγωγικότητα.
  • Τα μαθήματα διαχείρισης χρόνου από το Udemy θα σας επιτρέψουν να μάθετε για την παραγωγικότητα και την αυτοπειθαρχία από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
  • Το LinkedIn Learning παρουσιάζει διάφορα μαθήματα διαχείρισης χρόνου, στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση με δωρεάν δοκιμή.
  • Το Goal Setting Mastery παρουσιάζει τα βασικά για τον καθορισμό στόχων, ώστε να μπορείτε να πετύχετε τα όνειρά σας.
  • Πώς να χρησιμοποιήσετε ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ: Επιτεύξτε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο σας διδάσκει πώς να θέσετε σωστά στόχους για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας και τις δεξιότητες διαχείρισης.

10. Συνέπεια

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνεις επιτυχημένος blogger; Ο απαραίτητος χρόνος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αλλά η συνεπής ανάρτηση είναι ένα πράγμα που θα σας φέρει πιο κοντά στην επιτυχία. Βοηθά στην προσέλκυση νέου κοινού, κάνει τους σημερινούς αναγνώστες σας πιστούς και αναπτύσσει το ίδιο το ιστολόγιο. Το ίδιο ισχύει για το μάρκετινγκ, το SEO και άλλους τομείς του blogging. 

Για να πετύχετε, είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε καλά το κοινό σας και να προσαρμόζετε τη στρατηγική σας ανάλογα. Διαφορετικά, η δημιουργία περιεχομένου χωρίς τους αναγνώστες σας στο μυαλό θα μπορούσε να είναι μια τρελή εικασία. Φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο αναλύοντας τα δημογραφικά στοιχεία, τα χόμπι, τα ενδιαφέροντα και τη συμπεριφορά του κοινού σας στον ιστότοπό σας. Βρείτε οκτώ έξυπνες τεχνικές και εργαλεία για να το κάνετε αυτό στην ειδική μας ανάρτηση .

11. Δημιουργικότητα

Ένας από τους τρόπους για να γίνετε επιτυχημένος blogger είναι να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργικότητα στη δουλειά σας για να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Μπορείτε να είστε δημιουργικοί σχετικά με οποιαδήποτε πτυχή του blogging, από εφευρετικές ιδέες για θέματα και μια νέα οπτική για τα τρέχοντα γεγονότα έως μοναδικό στυλ γραφής και εντυπωσιακό σχεδιασμό κ.λπ. Επίσης, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί όταν σκέφτεστε πώς να πουλήσετε προϊόντα θυγατρικών , για παράδειγμα, μέσω ενός διαδικτυακού μαθήματος, ενημερωτικού δελτίου ή σελίδας πόρων.

12. Συνεχής εκπαίδευση

Το blogging είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος και μεταβαλλόμενος τομέας. Για να παραμείνετε στη ζωή, πρέπει να παρακολουθείτε τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις και να προσαρμοστείτε σε αυτές. Αρχικά, φροντίστε να δικτυωθείτε με άλλους bloggers στη θέση για να μοιραστείτε εμπειρίες και να βρείτε ευκαιρίες για πολλαπλή προώθηση. 

Δεύτερον, αναζητήστε εκπαιδευτικές ευκαιρίες για να διευρύνετε τις γνώσεις σας. Μπορείτε να εξερευνήσετε διαθέσιμα μαθήματα στην εξειδικευμένη αγορά και, για παράδειγμα, μαθήματα μάρκετινγκ μέσω email , εκπαίδευση SEO , μαθήματα μάρκετινγκ CPA ή μαθήματα blogging . 

Είστε έτοιμοι να γίνετε blogger;

Η ανάπτυξη του ιστολογίου απαιτεί πολλές διαφορετικές δεξιότητες, από τη συγγραφή και την επεξεργασία μέχρι το σχεδιασμό έως τη διαχείριση χρόνου και πολλά άλλα. Ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα το blogging χωρίς βαθιά γνώση σε αυτούς τους τομείς, η οικοδόμηση της τεχνογνωσίας σας θα σας βοηθήσει να επιτύχετε. Φροντίστε να δίνετε προσοχή σε διάφορους τομείς του ιστολογίου σας όπως SEO, δημιουργία περιεχομένου, σχεδιασμός κ.λπ. Προσπαθήστε πάντα να μελετάτε συνεχώς για να είστε μπροστά από τις εξειδικευμένες τάσεις και τον ανταγωνισμό.

skyscanner